Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tapusi izstāde “Gaujiena gleznās”

4. novembra pēcpusdienā Gaujienas tautas nama mazajā zālē, ar muzikāliem priekšnesumiem un Ojāra Vācieša dzeju par Gauju tika atklāta izstāde “Gaujiena gleznās”.

Aicinājumam veidot izstādi atsaucās 24 gleznu īpašnieki un mākslinieki. Izstādē apskatāmi mākslinieku Maldas Muižules, Zigrīdas Ilenānes,  Sandras Emses, Gunāra Aizupieša, Harija Šulca, Laimoņa Kriļa, Alfrēda Sergejeva, Jūlija Krastiņa, Rolanda Krišjāņa, Mākslas akadēmijas 1980. gada un 1989. gada studentu, Gaujienas mākslas studijas “Brīvbrīdis” dalībnieku Inetas Riepnieces, Māras Kārkliņas, Igetas Trallas, Kristīnes Daņiļēvičas, Viktorijas Kaparkalējas, Valtera Sīpola, Gaujienas Mūzikas un mākslas skolas absolventu Jūlijas Katrīnas Celenbergas, Bellas Agnijas Vācietes, Kristas Andersones darbi.

Liels pagodinājums, ka uz atklāšanu bija ieradies gleznu īpašnieks Ainārs Zābers no Valkas. Viņš bija pirmais, kurš atsaucās aicinājumam piedalīties izstādes veidošanā. Izstādē visvecākā ir 1935. gadā gleznotā mākslinieka Jūlija Krastiņa glezna. Viņš kādreiz strādāja Gaujienas vidusskolā par zīmēšanas skolotāju. Glezna  uzdāvināta Dzintrai Račevskai. Jaunākais mākslas darbs ir tikai nedēļu vecs. To zīmējusi Viktorija Kaparkalēja, kura Gaujienā dzīvo tikai divus mēnešus. Gleznās redzamas Gaujienas skaistākās vietas un ainavas – Gaujienas pils, Baznīckalns, tilts pār Gauju, “Anniņas”, Gauja, Zvārtavas pils un citas vietas.

Paldies kolēģiem un gaujieniešiem par atsaucību pie izstādes tapšanas Mārai Kārkliņai, Ramonam Ratsepam, visiem pārējiem, kuri atnesa darbus un palīdzēja izstādes veidošanā. Izstāde apskatāma līdz 29. novembrim.

Kategorijas