Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes sporta komplekss tiek papildināts ar jaunu inventāru

Loreta Jargane

2019. gada 6. novembris 08:53

301

26.oktobrī Apes sporta kompleksā notika Jāņa Baltauša piemiņas turnīrs galda tenisā, kur uzvarētāja laurus plūca spēlētājs no Igaunijas.
Apes sporta darba organizatore Aija Latika stāsta: “Galda tenisa sacensības Apē notika pirmo reizi un esam ļoti priecīgi par šādu pieredzi, par iespēju veidot jaunas sadarbības un piesaistīt jaunus sporta veidus un spēlētājus Apē”. Sacensību organizēšanas iespējas varēja notikt pateicoties Alūksnes lauku partnerības un Lauku atbalsta dienesta atbalstītā projektā iegādātajiem jaunajiem galda tenisa inventāra komplektiem un norobežojošām barjerām. “Papildus šī projekta ietvaros ir iegādāti arī 10 novusa galda komplekti, apbalvošanas pjedestāls un sporta tērpi, kuri papildinās jau esošo materiāltehnisko bāzi un nu nodrošinās pilnvērtīgus sacensību organizēšanas darbus,” informē A.Latika.

Latvijas sporta federācija uzsver, ka sekmīgam tautas sporta nodrošinājumam un aktivitāšu ieviešanai ir nepieciešami trīs savstarpēji saistīti resursi, kas ir būtiski, lai tautas sporta aktivitātes būtu pieejamas plašai sabiedrībai un viens no tiem ir cilvēkresursi, kas organizē un vada tautas sporta pasākumus. “Šajā kontekstā jāteic, ka mums patiesi ir paveicies ar šo sporta veidu entuziastiem, kuri to dara brīvprātīgā kārtā un ar degsmi sirdī”, tā A.Latika.

Jau ceturto gadu pēc kārtas novusa entuziasts Jānis Ērmanis organizē Apes pilsētas kausa izcīņas turnīru novusā, kas norit vairāku mēnešu garumā. Dalībnieku skaits ar katru gadu aug un, ja pirmajā gadā tie bija nepilni 10 dalībnieki, tad Apes kausa 2019 izcīņā kopā piedalījās gandrīz 30 dalībnieki. Galda tenisa spēle līdz šim ir bijusi vairāk brīvā laika pavadīšana jauniešiem stundu starplaikos un vakaros iedzīvotājiem hobija līmenī, taču nu ar Ingusa Meistera iniciatīvu šai spēlei ir mests jauns izaicinājums un jau pirmajās sacensībās, kuras organizējām sadarbībā ar biedrību “Lagūna” un Aivaru Dulbergu, piedalījās 24 dalībnieki un tā var kļūt par vienu no Apes stabilām tautas sporta tradīcijām, uz kurām sabrauc tuvi un tāli spēlētāji un līdzjutēji.

Aicinām interesentus izmēģināt savus spēkus šajos tautas sporta veidos un nākt uz treniņiem, kuri notiek vakaros Apes sporta kompleksā. Kā arī informējama, ka pirmais Apes pilsētas atklātais čempionāts novusā notiks 15.decembrī. Aicinām dalībniekus!!! Informē Liene Ābolkalne, Apes novada domes Teritorijas attīstības nodaļas vadītāja.

Kategorijas