Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdz ģimenei Malienā pēc ugunsgrēka

Loreta Jargane

2019. gada 10. novembris 20:24

378

Teju pirms mēneša, 11. oktobra vakarā Alūksnes novadā Malienas pagasta “Graudiņos” notika ugunsnelaime, kā rezultātā Madernieku ģimenei nopostītas saimniecības ēkas un viss, kas tajās atradies. Pēc nelaimes ikviens tika aicināts palīdzēt ģimenei gan ar sadzīves lietām, gan finansiāli.

Sakopšanas darbi notikuši
Visvairāk ģimenei šajā mirklī bija nepieciešami būvmateriāli, lai uzbūvētu pagraba augšu, atjaunotu šķūni, kur salikt malku. Tāpat bija nepieciešama saldētava, kur glabāt produktus. Vajadzīgs bija arī ekskavators, kas izrok bedri un sastumj visu sadegušo. Sazinoties šonedēļ ar “Graudiņu” saimnieci Leldi Madernieci uzzinājām, ka ģimenei palīdzīgas rokas tiešām ir. “Esam visu sastūmuši vienkopus. Arī dēļi ir sagādāti. Esam tikuši pie divām saldētavām. Pagājušajā nedēļā pie mums atbrauca vietējais cilvēks ar buldozeru, palīdzot savākt gruvešus. Tagad tikai jāgaida, kad sasals zeme, lai visu varētu aizgādāt prom,” priecīgi stāsta Lelde.


Vairāk lasi 8. novembra numurā!

Vēl var ziedot
Alūksnes un Apes novada fonda vadītāja Dzintra Zvejniece norāda, ka ziedojumi joprojām tiek vākti, jo ēku atjaunošanas darbi ir ilgs process. Viņa stāsta, ka līdz 5. novembrim saziedoti  - 401 eiro. Aicinām joprojām palīdzēt nelaimē cietušajai ģimenei, savu iespēju robežās sniedzot jebkādu atbalstu.

◆ Par iespējām sniegt palīdzību lūgums zvanīt pa tālruni 26491486.
◆ Vēl ir iespēja sniegt materiālo atbalstu, ziedojot ar Alūksnes un Apes novada fonda starpniecību:
Nodibinājums “Alūksnes un Apes novada fonds”
Reģ. Nr. 40008090271
Banka: AS SEB Banka
Kods: UNLALV2X
Konts: LV96ULA0050019750651
Maksājuma mērķī norādot: ziedojums “Graudiņu” saimniecībai
pēc ugunsgrēka.

Kategorijas