Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mastā pacels jaunu karogu

Līga Vīksna

2019. gada 14. novembris 14:06

802

Alūksnieši trešdien ievēroja, ka administratīvās ēkas laukumā saplēsts jaunais, lielais un skaistais Latvijas valsts karogs, ko mastā svinīgi pacēla šonedēļ, Lāčplēša dienā.

Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka apstiprina - karogs ir cietis un noņemts. “Karogs, vēja pūsts, ir uzmests uz tehniskajām detaļām, kas izvietotas karoga masta galā, un plīsis. Pašvaldība līdz 18. novembrim mastā pacels jaunu karogu. Šis monumentālais masts nav salīdzināms ar citiem mastiem un to uzbūvi. 20 metrus augsto monumentālo mastu ir ražojis uzņēmums “Mitas poles”, kas ir pasaulē vadošais karogu mastu ražotājs.

Monumentālā masta galā ir izvietots speciāls griezulis, kas nodrošina karoga pagriešanos vēja virzienā. Pie šī griezuļa atrodas caurule, pie kuras piestiprina ķēdi karoga stiprināšanai, un brīdinājuma gaismas signāls gaisa satiksmei. Savukārt masta galā atrodas zibensnovedējs. Projektētājs sniegs tehniski atbilstošu risinājumu, lai turpmāk izvairītos no līdzīgām situācijām,” alūksniešus mierina E. Aploka.

Kategorijas