Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašvaldība informē ministrus par attīstības plāniem

Sigita Roķe

2019. gada 14. novembris 14:43

206

Būtiskākie nākotnes izaicinājumi, kas risināmi Alūksnes novadam – dzīvojamā fonda jautājums un sporta infrastruktūra, prezentējot novada aktivitātes valdības izbraukuma sēdē otrdien teica Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers.
Uzsverot, ka dzīvokļu pieejamība ir būtiska novada attīstībai, viņš aicināja valdību meklēt iespējas to atbalstīt. Tāpat Dz. Adlers pauda cerību uz valsts līdzdalību sporta infrastruktūras sakārtošanai Alūksnē. Esošais sporta skolas angārs neatbilst prasībām, jo  "ēka ir sagurusi un, es pat teiktu, nav vairs lietojama". Viņš izstāstīja, ka jaunai sporta hallei jau ir izstrādāta tehniskā dokumentācija, bet pašvaldībai trūkst līdzekļu objekta realizācijai.

Nākotnē pašvaldība ir apņēmusies turpināt darbu pie investīciju piesaistes ražotnēm – top divi jauni ražotņu projekti Rūpniecības ielā, kas vērtējams pozitīvi, jo veidosies jaunas darba vietas. Dz.  Adlers uzsvēra, ka investīciju piesaistei būtiska ir arī vispārējā pilsētas infrastruktūra. "Investoriem ir svarīgi, kā izskatās pilsēta, kādā kvalitātē ir ielas, kādus medicīnas pakalpojumus iespējams saņemt, kādas iespējas darbiniekiem nodarboties ar sportu un apmeklēt atpūtas pasākumus," viņš stāstīja ministriem.

Par ļoti būtisku objektu viņš nosauca plānoto veselības pakalpojumu centru, uzsverot, ka "ir jau skaidrs, ka mēs šo projektu realizēsim". Pašvaldība plāno uzbūvēt un piedāvāt investoram telpas. Tam savukārt būs jāapņemas projektā ieguldīt ne mazāk kā piecus miljonus eiro, nodarbināt vismaz 50 cilvēku un sakopt blakus esošās teritorijas. Veselības centram jau ir noskatīts pašvaldībai piederošs zemes gabals Alūksnes ezera krastā. "Jau šobrīd plānojam rīkot priekšlaicīgu izsoli, lai, sākot realizēt projektu, būtu skaidrs investors un projekts. Un pašvaldība roku rokā kopā ar investoru šo projektu realizētu," viņš teica.

Premjers Krišjānis Kariņš atzinīgi novērtēja to, ka Alūksnes novadā tiek veidotas un ir jau dibinātas ražotnes, kas rada jaunas darba vietas.

Otrdien, 12. novembrī, Alūksnē notika Ministru kabineta izbraukuma sēde. Tajā piedalījās visi valdības ministri. Sēdē par situāciju Alūksnē  informēja Dz. Adlers, kā arī tika uzklausīti ministru ziņojumi par situāciju veselības, aizsardzības, izglītības, iekšlietu jomās.
Pēc valdības sēdes ministri apmeklēja Alūksnes Kājnieku skolu un vakarā svinīgā ceremonijā pasniedza Ministru kabineta balvas.

Kategorijas