Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Saņem Aizsardzības ministra atzinību

Teksts un foto: Sandra Apine

2019. gada 15. novembris 10:44

617

Jaunsardzei Beātei Jarganei šonedēļ ir ne viena vien intervija, pie viņas ciemos atbraukuši arī žurnālisti no Aizsardzības ministrijas jaunā portāla “Sargs.lv”. Tāda uzmanība ir ne bez iemesla – alūksniete valsts svētkos saņēmusi aizsardzības ministra Arta Pabrika pateicību par jaunsargu pienākumu godprātīgu izpildi un aktīvu dalību Jaunsardzes kustībā, stiprinot valsts aizsardzības spējas.

Arī Lāčplēša dienas ceremonija šonedēļ jaunietei bija īpaša. Tieši viņas un vēl trīs jaunsargu rokas virs administratīvās ēkas laukuma pacēla monumentālo Latvijas valsts karogu. “Biju pārsteigta, ka tas ir tik liels,” saka B. Jargane.

Jaunietes ikdienu aizņem mācības, jaunsardze un basketbols, savukārt militāro darbošanos viņa labprāt kompensē ar dažādām sievišķīgām lietām, mākslu un kultūru. Beātei patīk sapucēties un aiziet uz koncertiem vai kādu izrādi. Priecē tikšanās un sarunas ar draugiem. Attēlā – Beāte iepazīst 7. Siguldas kājnieku pulkam veltīto izstādi Alūksnes muzejā.

Vairāk par jaunietes Jaunsardzes gaitām – var lasīt laikrakstā. Ja tas kādu jaunieti iedvesmos stāties organizācijā, lūk, kas jādara:


Kā kļūt par jaunsargu

Pieteikšanās

● Jaunsardzē uzņem tikai ar vecāku vai aizbildņu rakstisku piekrišanu.

● Jaunsardzes un informācijas centrs par bērna dalību kustībā «Jaunsardze» mācību gada sākumā slēdz līgumu ar viņa likumisko pārstāvi.

● Ja jaunietis sasniedzis 18 gadu vecumu, līgumu slēdz ar viņu.

Uzņemšana

● Jaunsarga kandidātam tiek noteikts pārbaudes laiks ― 3 mēneši

● Jaunietis, kurš vēlas iestāties Jaunsardzē, iesniedz Jaunsardzes un informācijas centra Novada nodaļas jaunsargu instruktoram noteikta parauga iesniegumu –anketu.

● Pēc sekmīgi izturēta pārbaudes laika jaunsarga kandidāts svinīgos apstākļos dod solījumu: “Es, (vārds, uzvārds), Latvijas Republikas jaunsargs svinīgi apsolos nežēlot savus spēkus un prātu labākas dzīves veidošanai manas dzimtās zemes un Latvijas tautas labā. Apsolos pēc labākās sirdsapziņas veikt jaunsarga pienākumus.” Pēc solījuma pieņemšanas jaunsarga kandidāts tiek uzņemts Jaunsardzē un saņem jaunsarga apliecību.

● Jaunsargu devīze ― “Augsim Latvijai!”

Avots: www.jic.gov.lv

Kategorijas