Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kādas ir kredītu apvienošanas priekšrocības

 

2019. gada 17. novembris 00:00

82

Kredītu apvienošanu kā finansiāli izdevīgu risinājumu mēdz izvēlēties ne tikai tad, kad kredītu slogs kļuvis par smagu, bet arī citās situācijās, jo kredītu apvienošana spēj sniegt vairākas vērā ņemamas priekšrocības, kas var būt aktuālas ikvienam, kuram ir viens vai vairāki kredītlīgumi.


  • Kredītu apvienošana ļauj samazināt izdevumus par kredītiem

Veicot kredītu apvienošanu, iespējams jūtami samazināt kopējos ikmēneša izdevumus par kredītiem. Tādā veidā tiek ietaupīti līdzekļi, ļaujot nostabilizēt budžetu un novirzot ietaupīto naudu citām prioritātēm vai arī ātrākai kredītsaistību nomaksai. Bieži vien tieši pārāk liela kopējā summa par kredītiem ir tas iemels, kāpēc patērētāji izvēlas veikt kredītu apvienošanu. 


Protams, tas, cik daudz būs izdevies ietaupīt un kādi būs ikmēneša izdevumi pēc kredītu apvienošanas, būs atkarīgs no tā, kādu kredītu apvienošanas piedāvājumu un ar kādiem nosacījumiem patērētājs būs izvēlējies. Veicot kreditētāju izpēti un salīdzināšanu, būs iespējams iegūt labākas kredītu apvienošanas priekšrocības un lielāku ietaupījumu.


  • Apvienojot kredītus, tiek iegūti jauni aizdevuma nosacījumi

Noformējot kredītu situācijās, kad nauda vajadzīga steidzami, ne vienmēr pietiekami tiek izvērtēts, cik patiesībā izdevīgs ir šis darījums. Procentu likmes un citi aizdevuma nosacījumi var būt pārāk neizdevīgi. Domājot par to, kādas ir kredītu apvienošanas priekšrocības, viena no tām ir arī iespēja atbrīvoties no esošajiem līgumiem un to nosacījumiem. Pārstāt pārmaksāt par savām kredītsaistībām un iegūt jaunus aizdevuma nosacījumus. 


  • Apvienošanas laikā vairāki aizdevumi kļūst par vienu līgumu

Skatoties no praktiskā viedokļa, pēc kredītu apvienošanas būs tikai viens aizdevums, par kuru jāveic ikmēneša maksājums. Tas nozīmē, ka ir mazāk finansiālo saistību, kurām jāseko līdzi, ievērojot summas un datumus. Visi apvienotie kredīti kļūst par vienu jaunu aizdevumu. 


  • Veicot apvienošanu, iespējams izvairīties no parādu piedziņas

Brīžos, kad kredītu slogs kļūst par smagu un situācija jau ir samilzusi un novilcināta, kredītņēmējam var draudēt parādu piedziņa un citas sankcijas no aizdevēju puses. Savlaicīga kredītu apvienošana var novērst šādas nepatīkamas sekas, kas pat var beigties ar tiesas procesu un īpašumu zaudēšanu, ko var atsavināt par labu aizdevējiem.


  • Tā ir iespēja izbeigt līgumattiecības ar esošajiem aizdevējiem

Ja neapmierina līdzšinējo kreditētāju sniegtie pakalpojumi vai arī ir problēmas komunikācijā, attieksmē, tad kredītu apvienošana ir iespēja ātri izbeigt šīs līgumsaistības. Apvienošanas procesā jaunais aizdevējs ar summu, kas tiek izsniegta kā jauns aizdevums, nomaksās klienta kredītus, izbeidzot to līgumu darbību un atbrīvojot no šīm saistībām.


  • Kredītu apvienošana var palīdzēt uzlabot kredītvēsturi

Apskatot vairākas kredītu apvienošanas priekšrocības, var secināt, ka vairums no tām arī pozitīvi ietekmē klienta kredītvēsturi, sniedzot iespēju nākotnē to ievērojami uzlabot. Ja pirms apvienošanas kredītvēsturē parādās vairāki aizdevumi, ar kuru nomaksu varbūt sokas grūti, tad pēc kredītu apvienošanas ir tikai viens aizdevums, kura atmaksas grafiks izveidots atbilstoši reālajai šī brīža maksātspējai. Pēc kāda laika, ja situācija netiek pasliktināta, kredītreitings var palielināties, dodot iespēju saņemt lielākus aizdevumus ar izdevīgākiem nosacījumiem.



Kategorijas