Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmo reizi notiek Alūksnes un Apes novadu Lūgšanu brokastis

Teksts un foto: Līga Vīksna

2019. gada 15. novembris 16:59

41231

Apes tautas namā 15. novembrī notika mūsu novados nebijis pasākums - Apes un Alūksnes novadu Lūgšanu brokastis “Redzi, abu Savu roku plaukstās Es tevi esmu iezīmējis…” /Jesejas 49:16a/.

Pasākuma mērķis ir pulcēt kopā dažādu jomu pārstāvjus, kuri ikdienā varbūt arī neiet uz baznīcu, jo nav ticīgi cilvēki - uzņēmējus, pašvaldību darbiniekus, izglītības un kultūras iestāžu darbiniekus, dažādu konfesiju mācītājus un citus, lai panāktu viens otram pretim pa atbalsta, labestības un laipnības laipu. Un tas arī izdevās. Visi kopā izdzīvoja līdzcilvēku stāstus - mācītāja Edija Kalekaura, grāmatu autores un “Pavasara studijas” vadītājas Ineses Prisjolkovas, mammas Agitas Stutiņas un ārstes, mammas Aigas Rotbergas atklāsmes par Dieva esamības klātbūtni dzīves stundās un nestundās.

Lūgšanu brokastis ir Alūksnes un Apes novadu fonda labdarības pasākums, kura laikā vāca arī ziedojumus, lai palīdzētu mūsu novadu ģimenēm ar bērniem. Lūgšanu brokastis organizēja Apes novada pašvaldība, Alūksnes novada pašvaldība, Alūksnes un Apes novada fonds.

Lūgšanu brokastu tradīcija nāk no Amerikas, kur tās aizsākās 1952. gadā, kad vadītāji saprata, ka labklājība vien nespēs risināt daudzos izaicinājumus sabiedrībā. Tādēļ vienotībā un saskaņā, lūdzot Dieva svētību tautai un valstij, veidojot dziļāku savstarpēju uzticēšanos brokastu laikā, viņi guva stiprinājumu un gudrību. Tagad līdzīgi pasākumi katru gadu notiek vairāk nekā 40 valstīs, arī Latvijā.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 22. novembra numurā un turpmāk.

Kategorijas