Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Valsts svētku ieskaņas Liepnas pagastā

Loreta Jargane

2019. gada 16. novembris 21:57

28313

16. novembra pievakarē Liepnas tautas namā, Latvijas dzimšanas dienai tuvojoties, notika koncerts "Apskauj, saulīte, manu zemīti".
Un prieks sākās tur, kur dvēselei durvis vaļā - koncertu sniedza Liepnas tautas nama amatiermākslas kolektīvi un Alekseja Grāvīša pamatskolas audzēkņi.

Šovasar Liepnas pagastam nosvinēti 100. Liepna izaugusi no liepu smaržas, noskalojusies skaidrajā čalojošās īpašās upes ūdeņos. Īpašās tāpēc, ka savus ūdeņus nes cauri visam pagastam. Liepnas pagasts ir svarīgs un stiprs, ne tikai ar savu akmeņaino zemi, vēsturi un izloksni, bet svarīgs ar pašiem cilvēkiem, kas Liepnas vārdu iznes pasaulē.  Tāpēc pasākumā tika godināti arī Liepnas pagasta ļaudis par ieguldīto darbu pagasta darbībā -  Brigita Bijone, Liene un Jānis Stabingi. Un, protams,pārējie  sadarbības partneri.

"Dzimtene ir tikai viena, mēs esam nepieciešami, lai nezustu latvju cilts. Lai Latvija nebūtu tikai vietas apzīmējums. Tēvzemes mīlestību katrs nes savā sirdī, bet to pauž ar attieksmi un darbiem savas valsts  - Latvijas un pagasta labā," tā koncerta izskaņās teica Liepnas tautas nama vadītāja Lienīte Trivole.

Kategorijas