Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Latviešu karavīrs laikmetu griežos

Skolotāja Sandra Buliņa

2019. gada 17. novembris 12:04

3393

Patriotiski un ar mīlestību pret savu valsti Saldū 7.un 8. novembrī tika atklāts Latvijas Ģenerāļu kluba organizēts pasākums “Latviešu karavīrs laikmetu griežos”, uz kuru pulcējās jaunieši no dažādām Latvijas jaunatnes organizācijām – no biedrībām “Latvijas Mazpulki” un “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija”, Jaunsardzes centra, kā arī Saldus novada skolu audzēkņi.

 Vakara gaitā jaunieši tikās sadraudzības pasākumā, kur bija jāveic dažādas aktivitātēs Saldus vidusskolas apkārtnē – militarizēta stafete, draudzības ugunskuri komandas darbs, kas raisīja emocijas, cīņas sparu un kopības sajūtu.

8.novembra rīts aizsākās ar  orientēšanās spēli-iepazīšanās ar Saldus pilsētas ievērojamākām vietām.
O. Kalpaka laukumā bija apskatāma Nacionālo Bruņoto spēku, Valsts policijas, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes dienesta ieroču un ekipējumu displeji.

 Saldus Mūzikas un Mākslas skolas ēkā bija iespēja apmeklēt “Dzīvās bibliotēkas”, kur notiks tikšanās ar biedrības “Latvijas Ģenerāļu klubs” biedriem un karavīriem par profesiju stāstiem.

 Divu dienu pasākuma noslēgumā notika radošo darbu konkursa apbalvošana, kā arī  devāmies lāpu gājienā Saldus pilsētas ielās un piedalījāmies pasākuma noslēguma svinīgā ceremonijā O. Kalpaka laukumā.
 No Alūksnes novada pasākumā piedalījās Strautiņu mazpulks un Arta Līga Sopule ar savu radošo darbu par 7.Siguldas kājnieku pulku.
 Atzīmējot biedrības ”Latvijas Mazpulki”90 gadi apmeklējām piemiņas vietu un 1.Latvijas mazpulka izveidošanas vietu Ezerē.

Kategorijas