Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Decembra sākumā aicina uz starptautisku forumu par liellopu eksportu

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 21. novembris 13:39

98

Biedrība "Zemnieku saeima" aicina lauksaimniekus un citus interesentus decembra sākumā apmeklēt starptautisku forumu "Liellopu eksports - izaicinājumi un iespējas", medijus informē organizācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Norkārkle.

Pasākums notiks 3.decembrī Ozolniekos.


Biedrības "Zemnieku saeima" lopkopības eksperts Raimonds Jakovickis saka: "Biedrība "Zemnieku saeima" kopā ar Somijas un Igaunijas lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām piedalās projektā "BreedExpo", ar mērķi veicināt liellopu eksportu. Projekta ietvaros rīkojam forumu, lai Latvijas lopkopji gūtu vērtīgas atziņas un citu valstu pieredzi liellopu audzēšanā, un mūsu liellopi kļūtu arvien konkurētspējīgāki starptautiskajos tirgos."


Biedrības "Zemnieku saeima" valdes loceklis un SIA "Liellopu izsoļu nams" vadītājs Kaspars Ādams: "Eksports gaļas un piena lopkopībā vienmēr ir bijis nozīmīgs stimuls nozares attīstībā. Uzskatu, ka arī nākotnē tas būs viens no vadošajiem faktoriem, kas noteiks it īpaši gaļas liellopu nozares attīstību. Līdz ar to saimniecībām ir svarīgi saprast, kāda solās būt nākotne, kādi iespējamie riski un izaicinājumi varētu ilgtermiņā skart gan saimniecību, gan nozari. Aicinu gan piensaimniekus, gan gaļas liellopu audzētājus apmeklēt konferenci un ar jaunām zināšanām turpināt saimniekot vēl produktīvāk un efektīvāk."


Biedrība "Zemnieku saeima" ir ietekmīga lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Organizācijas biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 tūkstošus hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54%, piena lopkopība 38%, citas nozares 8%) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbiniekiem.



Kategorijas