Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nākamā gada sākumā vairāki jauni nosacījumi traktortehnikai

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 21. novembris 15:41

212

No 2020.gada sākuma stāsies spēkā izmaiņas traktortehnikais reģistrēšanas kārtībā un izmešu normu prasībās motoriem, medijus informēja Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Pēc viņas sniegtās informācijas, gada beigās beidzas pārejas posms, kad, reģistrējot traktora piekabes, kā atbilstību apliecinošu dokumentu varēja iesniegt atbilstības deklarāciju vai atbilstības sertifikātu. Turpmāk, lai reģistrētu jaunu traktora piekabi, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā būs jāiesniedz atbilstošo noformēts atbilstības sertifikāts. Ar ražotāja izsniegtu atbilstības deklarāciju varēs reģistrēt tikai tās piekabes, kuru tehniskie dati būs salīdzināti līdz 2019. gada 31. decembrim .

Rudzīte atgādina arī, ka ir stājušies spēkā  Ministru kabineta noteikumi, kuru mērķis ir novērst Eiropas Savienības valstīs zagtas traktortehnikas vai tās piekabes reģistrāciju Latvijā. Proti, pirms traktortehnikas reģistrēšanas Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra Šengenas informācijas sistēmā pārbaudīs, vai reģistrējamā traktortehnika nav starptautiskajā meklēšanā.

Tāpat šie noteikumi paredz, ka pārbūvētas traktortehnikas reģistrācijas apliecību Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra, nesalīdzinot traktortehnikas tehniskos datus, varēs apmainīt pret jaunu reģistrācijas apliecību tajā pašā dienā, kad aģentūrā tiks iesniegts iesniegums par reģistrācijas maiņu, jo veikta pārbūve.

Kategorijas