Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Apes novada Virešu pagastā par gaidāmo reformu daudz neuztraucas

Virešu pagasta iedzīvotāji dzīvo savu ikdienas ritmu un par gaidāmo reģionālo reformu uztraucas reti kurš. Todien, kad “Alūksnes un Malienas Ziņas” viesojās pagastā, neviens no sastaptajiem iedzīvotājiem neizteica vēlmi, ka Apes novadam vajadzētu pievienoties Alūksnes novadam – Virešos visi lūkojas Smiltenes novada virzienā. Tomēr viņiem ir savas ilgas, ko reformai vajadzētu piepildīt.

Virešnieki dzīvo Vidzemes šosejas malā,Gaujas abās malās savās divās apdzīvotās vietās - Virešos un Vidagā, lepojas ar vairākām ainaviskām dabas takām. Dzīvo draudzīgi, bet katram sava vieta tomēr ir tuvāka. Lai gan iedzīvotāju skaits samazinās arī šajā pagastā, tur joprojām ir skola un pirmsskolas grupa. Santas Sāres – Geržas vadībā Virešos pēdējos gados ļoti attīstījusies amatierkolektīvu māksla un kultūras dzīve, šoruden desmitgadi svin renovētais Virešu saieta nams. Virešu pagastā pat ir pašiem sava kafejnīca “Pie Annas” - tās darbību šosejas malā nodrošina vietējā saimniece Anna Kucina. Turpat līdzās ir elektromobiļu uzlādes stacija – tiesa, tajā kopš atvēršanas lādētas tikai dažas mašīnas.

Ne visi uzrunātie Virešu iedzīvotāji vēlējās publiski paust savas domas, tomēr labprāt parunājās, spilgti raksturojot, kā ir dzīvot šodien Virešu pagastā. Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 22. novembra numurā!

Kategorijas