Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nākamgad ceļu remontiem daudz mazāk naudas

Sigita Roķe

2019. gada 22. novembris 16:14

266

Nākamais gads ceļu nozarei būs „liesais gads”, jo Eiropas Savienības šī perioda finansējums praktiski ir iztērēts, savukārt līdzekļi no nākamā gada valsts budžeta ceļu nozarei ir nepietiekami. Tas nozīmē, ka remontu būs maz, savukārt kopējais ceļu stāvoklis draud pasliktināties vēl vairāk. Tā, aizvadītajā nedēļā viesojoties Alūksnē, laikrakstam „Alūksnes un Malienas ziņas” atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.


2019.gadā plānotais finansējums ceļu remontiem ir 319,9 miljoni, savukārt nākamgad – 278,5 miljoni.

„ 2020.gadā mēs vēl pabeidzam tos projektus, kas uzsākti 2019.gadā, bet jaunus vairāk neuzsāksim. Līdzekļu iztrūkums mums ir starp 70 un 100 miljoniem,” viņš precizēja.


Nākamos trīs gadus primāri būs galvenie autoceļi un reģionālie ceļi, savukārt vietējas nozīmes ceļi tiks remontēti tikai tad, ja būs kādi ārkārtas apstākļi.

Alūksnes novadā ir vairāki ceļu posmi, kur būtu nepieciešams nopietns ceļu remonts, taču nepietiekamā finansējuma dēļ būtiski darbi netiek plānoti. Notiks vien remontdarbi ceļiem uz Zaicevu un Api. „Ja mēs skatāmies uz nākamajiem trim gadiem, tad nevar teikt, ka Alūksnes pusē vispār nekādi ceļi netiks remontēti. Mēs gribam savest kārtībā to ceļu, kas ved uz Zaicevu. To mēs gribam 2021.gadā sakārtot. Vēl nedaudz nelieli remontadarbi ir plānoti no Pleskavas šosejas iekšā Apē. Diemžēl līdzekļu ir tik, cik ir, līdz ar to mēs neko citu neesam plānojuši”.



Kategorijas