Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Viesošanās dzīvnieku patversmē “Astes un Ūsas’’

Kopā ar savu klasi 30. oktobrī un jau iepriekš, 3. septembrī, devāmies apciemot Alūksnes dzīvnieku patversmi “Astes un Ūsas” ar mērķi sadraudzēties un iepazīt tuvāk dzīvniekus.
Pirmajā reizē daudzi bija atveduši segas un barību. Iepazinos ar kaķi vārdā Pečkins, viņam patika siltums un mīļums, tāpēc labprāt gulēja klēpī. Bija gan lepni, gan jautri kaķi, gan klusi un domīgi, daži pieglaudās un murrāja. Pamanījām dažus kādas traumas vai arī vecuma dēļ pamestus sunīšus, bet viņi tāpat priecājās par dzīvi un smaidīja. Pateicoties patversmes darbiniecei, uzzināju daudzas jaunas lietas. Vai zinājāt, ka ir kaķi, kuriem patīk peldēties jau no dzimšanas? Tas ir ļoti reti, bet iespējams! Ja dzīvniekam krīt spalvas, nav jāvaino dzīvnieks un jāatdod patversmē, bet jārūpējas, lai spalvas nekristu. Kad dzīvnieks ir nepaklausīgs, arī nav uzreiz jāpamet, bet jāiemāca uzvesties.
Mēs pastaigājāmies ar suņiem, samīļojām kaķus. Esmu priecīga, ka, neskatoties uz bēdām, dzīvnieki piedod cilvēkam un ar smaidu dzīvo tālāk. Vēlos, lai arī viņus mīlētu un lai viņiem būtu savas mājas. Klasesbiedrene patversmē atrada kaķēnu, kuru ņems uz mājām. Sapratu, ka mēs esam atbildīgi par to, ko darām.

Kategorijas