Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Projekts “Latvijas skolas soma” Alūksnes novada vidusskolā

Direktore Ilze Līviņa

2019. gada 25. novembris 10:16

75

Šī programma visās Latvijas skolās sākās 2018. gada septembrī ar mērķi, lai skolēniem būtu iespēja apmeklēt apmaksātus kultūras un mākslas pasākumus. Skola atbilstoši mācību programmai, vecumposmam un piedāvājumam izvēlas pasākumus, kurus piedāvāt skolēniem.
Šogad mazāko klašu skolēni Alūksnes Kultūras centrā apmeklēs izrādi “Sniegbaltītes skola”. Leģendārā pasaka “Sniegbaltītes skola” ir kļuvusi par vienu no mīļākajām bērnības pasakām jau daudzām paaudzēm. Vecāko klašu skolēni šogad apmeklēja Dailes teātra izrādes Rīgā “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu” un “Reāli sliktie puiši”. Dažas klases Alūksnes Kultūras centrā skatījās izrādi “Lielais loms”. Vairākām klasēm jau bijušas, bet arī turpināsies muzejpedagoģiskās programmas Alūksnes muzejā.
Katrai klasei pirms vai pēc apmeklētā pasākuma kādā no mācību priekšmetiem ir radošs darbs vai pārrunas, tostarp par ģērbšanās kultūru un uzvedību. Par to skolēni tiek informēti, kā arī izskaidroti vērtēšanas kritēriji, ja darbs tiek vērtēts. Pārrunājot  apmeklēto pasākumu, skolēnam ir jāprot izteikt argumentētu savu viedokli.
Prieks, ka šo iespēju novērtē, ka ģimenēs pārrunā ģērbšanās un uzvedības kultūru. Protams, arī apkārtējai sabiedrībai ir jāiesaistās jaunās paaudzes izglītošanā, jo ne vienmēr teiktais skolā un ģimenē tiek sadzirdēts.

Kategorijas