Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda spēles – laba dāvana gan mazākiem, gan lielākiem bērniem

 

2019. gada 26. novembris 00:00

69

 Galda spēles ir sen zināma izklaidējoša un attīstoša nodarbe, kas pēdējā laikā atdzimusi jaunā kvalitātē, jo šajā segmentā parādījies tiešām daudz jaunu un interesantu produktu, kā arī atjaunotas daudzas jau labi zināmas spēles, kuras mazie un lielie spēlētāji var iepazīt no jauna.

Galda spēles ir viena no tām preču grupām, ko nepieciešams izcelt tuvojošos Ziemassvētku sakarā, jo galda spēles būs ļoti laba dāvana bērniem – gan lieliem, gan maziem. Ja domājat, kā zem eglītes sakomplektēt noderīgas, interesantas un bērnu attīstošas dāvanas, tad galda spēles noteikti ir tā kategorija, par ko nevajadzētu aizmirst.

Galda spēles pieejamas visām vecuma grupām

Ja vērīgi ieskatās veikalu piedāvājumā, tad jāsecina, ka galda spēles tiešām pieejamas gan pašiem mazākajiem, gan jau zinošiem un prasmīgiem pusaudžiem, tāpēc šajā preču kategorijā tiešām iespējams piemeklēt dāvanu ikvienam bērnam, neskatoties uz to, vai viņš apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, mācās sākumskolā vai jau vidusskolā. Atliek tikai piemeklēt katram bērnam piemērotāko galda spēli.
Pašiem mazākajiem, kuri tikai vēl apgūst un izzina pasauli, galda spēles veidotas pēc vienkāršiem principiem un ērti lietojamas, lai viņi varētu ar šo spēļu palīdzību apgūt pamatzināšanas un prasmes – formas, krāsas, burtus, skaitļus. Galda spēlēs, kas piemērotas jau lielākiem bērniem, pakāpeniski nāk klāt jauni un arvien grūtāki elementi, kas izaicina spēlētāja intelektu un atjautību.

Arī tematiskā ziņā galda spēles pieejamas ļoti plašā klāstā, tāpēc būs iespējams atrast kaut ko katrai gaumei piemērotu. Piemēram, tiem bērniem, kas labprātāk nodarbojas ar matemātiskiem uzdevumiem, varēs izvēlēties uz matemātikas principiem balstītas galda spēles, bet humanitārā novirziena cienītājiem pieejams plašs klāsts ar vārdu un burtu spēlēm. Tāpat plašs piedāvājums ir dabaszinību, ģeogrāfijas, vēstures un citos lauciņos.

Apskatiet un pērciet galda spēles šeit: https://www.xsrotallietas.lv/preces/galda-speles.html.

Galda spēles kā alternatīva viedtehnoloģijām

Kāpēc izvēlēties bērnam galda spēles, ja veikalu plauktos ir tik daudz citu mantu, ko uzdāvināt? Tāpēc, ka šobrīd vecākiem ir liels izaicinājums noturēt bērnu ikdienā pareizo balansu starp viedtehnoloģiju lietošanu un citām nodarbēm. Daudzi bērni pārāk daudz laika pavada tālrunī, ar datorspēlēm vai skatās televīziju.

Galda spēles var būt viena no alternatīvām, ko vecāki piedāvā bērnam, lai dažādotu viņa iespējas interesanti pavadīt savu brīvo laiku. Pieejamas tādas galda spēles, ko bērns varēs spēlēt gan viens pats, gan kopā ar draugiem vai ģimeni. Labs galda spēļu klāsts bērnam noteikti būs noderīgs, lai viņa ikdienu padarītu daudzveidīgāku un saturīgāku.

Protams, interese par galda spēlēm bērnam nevar rasties ne no kā. Vecākiem jārāda piemērs un jāparāda, ka spēlēt galda spēles ir interesanti, ka to var izvēlēties kā nodarbi tā vietā, lai pavadītu laiku dīvānā un skatītos kādā ekrānā. Vislabāk to bērns apgūs, ja galda spēles spēlēs kopā ar vecākiem.

Ko bērniem galda spēles var iemācīt

Galda spēles var sniegt bērniem daudzus ieguvumus un uzlabojumus, kas patiesi ir svarīgi bērna daudzpusīgai attīstībai. Lūk, daži no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc bērniem nepieciešamas galda spēles.

  •       Jaunas zināšanas. Dažādās vecuma grupās bērns ar galda spēļu palīdzību var apgūt kaut ko jaunu un nostiprināt jau esošas zināšanas un prasmes.
  •       Loģika, stratēģija, koncentrēšanās. Galda spēles attīsta šīs prasmes, kas palīdz attīstīt bērna intelektu un celt viņa sasniegumus arī citās dzīves jomās.    
  •  Sociālās prasmes. Galda spēļu spēlēšana attīsta bērnā sociālās iemaņas, jo bērns komunicē, mācās pieklājību, sadarbību, cieņu, godīgumu, attīsta savu spēju sadarboties.
  •    Uzvarēt un zaudēt. Šīs sajūtas nav viegls pārbaudījums pat pieaugušajiem, tāpēc ir labi mācīt tās izprast jau bērnībā, piemēram, apjaust, ka ne vienmēr iespējams uzvarēt, ka var arī priecāties par cita uzvaru.
  •    Ģimene, draugi, klasesbiedri. Tie ir kolektīvi, kuros bērns ikdienā uzturas un veido attiecības. Galda spēles ir ļoti labs veids, kā stiprināt attiecības, kvalitatīvi pavadīt laiku kopā, iepazīt vienam otru labāk. Tiek gūtas pozitīvas emocijas un radītas jaukas atmiņas.

Kategorijas