Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kāpēc uzstādīt vārtu automātiku industriālos objektos

 

2019. gada 27. novembris 00:00

57

Industriālu objektu vārtu aprīkošanai ar automātiskās vēršanās mehānismiem ir vairāki būtiski iemesli. Uzņēmējiem vajadzētu spert šo soli kā pašsaprotamu, ja ir vēlme veidot modernu un efektīvu darba vidi. Vārtu automātika ir uzstādāma gan lielākajai daļai jau esošo vārtu, gan uzliekama kopā ar jauniem vārtiem, kas ir labākais risinājums, ja esošie vārti jau ir krietni kalpojuši. 

Gan teritoriju, gan industriālie ēku un garāžu vārti uzņēmumos, kur notiek ražošana vai cita saimnieciskā darbība, parasti ir ar diezgan lielu noslodzi, tāpēc ir īpaši jāpadomā, lai šis elements kalpotu efektīvi, nemanāmi un uzticami. Ikdienas darbu steigā diezin vai ir patīkami nemitīgi sastapties ar problemātiskiem vārtiem, kas aizkavē un izsit no darba ritma. 

Vārtu automātikas uzstādīšana var sniegt vairākus būtiskus ieguvumus uzņēmumam.

  • Papildu drošības risinājums īpašumam

Vārtu automātika nozīmē to, ka vārti atveras tikai tad, ja tiek iedarbināts izvēlētais automātikas vadības mehānisms. Tas nozīmē, ka tiks minimizēta iespēja, ka vārti tiek patvaļīgi atvērti un iekļūst nepiederošas personas ar noziedzīgiem mērķiem. Industriālie objekti bieži vien ir noziedznieku iekārots mērķis, jo tur atrodas vērtīgs aprīkojums. Vārtu automātika ar ierobežotas pieejamības vadības mehānismu būs labs papildu drošības risinājums jau esošajām drošības barjerām.

  • Efektīvākas transporta plūsmas nodrošināšana

Vārtu automātika ļaus uzņēmuma teritorijā nodrošināt efektīvāku transporta plūsmu, kas bieži vien mēdz būt tiešām intensīva, jo pārvietojas ne tikai darbinieki, bet arī klienti, sadarbības partneri, piegādātāji. Lai izturētu šādu noslodzi, kvalitatīvi vārti, kas aprīkoti ar uzticamu vārtu automātiku, būs neaizstājami. Protams, arī katrs, kurš iebrauc uzņēmuma teritorijā, izjutīs komfortu un drošību, jo nevajadzēs izkāpt no auto, lai atvērtu un aizvērtu vārtus. Sliktos laika apstākļos vai diennakts tumšajā laikā tā ir būtiska priekšrocība.

  • Piekļuve tikai piederošām personām

Vārtu automātika ir labs un efektīvs risinājums, kā nodrošināt piederošo personu plūsmu uzņēmuma teritorijā. Izvēloties atbilstošu vārtu vadības mehānismu, var piešķirt darbiniekiem pieejas kartes, kodus vai izvēlēties citu risinājumu, kas ļaus teritorijā iekļūt tikai piederošām personām. Kā arī tādā veidā var tikt veikta darbinieku apmeklējuma kontrole vai piesaistīti vēl citi risinājumi.

  • Mūsdienīga ērtība, kas ietaupa laiku un pūles

Vārtu automātika nav greznība vai pārspīlējums, bet gan ikdienišķa ērtība, kas nodrošina funkcionālu, drošu un pārvaldāmu vidi uzņēmumā. Lai koncentrētos uz svarīgāko, lai netērētu savu laiku un enerģiju nenozīmīgām darbībām, daudzās jomās ienāk tehnoloģiskie risinājumu, kuru uzdevums ir atvieglot ikdienu, sniedzot vairāk laika un uzmanības tam, kas patiešām ir svarīgs.

Kvalitatīva vārtu automātika palīdz radīt uzņēmuma teritorijā funkcionālu un ērtu vidi, kas atbilst mūsdienu komforta prasībām. Vārtu automātikas mehānismi pielāgojami dažādu objektu specifikai un lietošanas vajadzībām. Lai gan tās ir papildu izmaksas vārtu aprīkošanā, tomēr tas ir tālredzīgs un vērtīgs ieguldījums īpašumā pat vairākām desmitgadēm. Tāpat pārdomāti vizuālie un funkcionālie teritorijas risinājumi uzlabo īpašuma estētiku, veido uzņēmuma tēlu un palielina tā vērtību.



Kategorijas