Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izcīna pašvaldību kausu

Didzis Bauers

2019. gada 26. novembris 07:34

2502

Jaunpiebalgā valsts svētku nedēļā notika 4. Brīvības rogainings, kurā izcīnīja Pašvaldību kausu. Tajā ar lieliskiem rezultātiem startēja Apes un Alūksnes pašvaldību komandas. Apes komandai uzvara pašvaldību kausa ieskaitē, kamēr Alūksnes novada komandai – 6. vieta.
Brīvības rogainingā uz starta izgāja 488 dalībnieki. Pašvaldību kausa ieskaitē cīnījās 64 Latvijas pašvaldību komandas ar 138 dalībniekiem. Iepazītas Jaunpiebalgas ainavas, dziedāta Latvijas himna, baudīts Piebalgas alus un kvass. Tās ir tikai dažas lietas, kas raksturo šī gada sacensības.
“Čaklākie šo sacensību dalībnieki ir no Apes novada, kuri ik gadu bijuši starp labākajiem. Šogad bija vienkāršāki noteikumi, varēja startēt arī novada iedzīvotāji, tādēļ tas pavēra mūsu novada sportistiem lielākas iespējas komandas veidošanai. Nav jau mums tik daudz cilvēku, kuri varētu  četras stundas skriet. Apei izdevās labi nokomplektēt komandas, atsaucās gaujienietis Jānis Kūms, Oskars Laucis, jaunieši viņiem izauguši ļoti spēcīgi. Veterānu pāris labs. Kopumā iegūtas labas vietas, kas deva iespēju jau otro reizi izcīnīt kausu kopvērtējumā.
Alūksnieši arī cīnījās labi, bija mums labas vietas - pavisam nedaudz pietrūka līdz trijniekam. Komandai – 6. vieta. Visi ir orientēšanās kluba “Alūksne/Ape” biedri, tāpēc mums ir kopējs prieks,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris. Viņš piebilst, ka mūsu novada komandām galvenais bija piedalīties un izkustēties, bet izdevies vēl labāk, jo daudzi bijuši  labāko desmitniekā, dažiem nepaveicās, bet iegūta lieliska pieredze.

Labākie, kuri izcīnīja uzvaras grupās
Apenieši Austris Kalniņš un Uvis Sproģis, kuri uzvarēja jauniešu grupā.
Līvai Veļķerei un Laurai Vārtukapteinei ļoti labs sasniegums, pārstāvot Alūksnes novadu -
izcīnīta 2. vieta.
Ļoti labs starts Mārim Vabulniekam un Raivim Kalniņam –
3. vieta grupā.
Arī Apes veterāniem Viesturam Dandenam un Jurim Ozoliņam zelta godalgas starp diviem pāriem. Uzvara veterānēm Rotai Šnukai un Andai Lejasblusai, kuras nepiedalījās novadu ieskaitē.

Cik dalībnieku
Uz starta izgāja 100 komandas no 14 novadiem. 12 dalībnieki no Apes novada pašvaldības, startējot sešās komandās, Alūksnei bija piecas komandas.
Distancē bija 50 kontrolpunkti ar dažādu vērtību. Varēja startēt trīs, četru un sešu stundu sacensībā.

Kas ir rogainings
Rogaininga sacensības – pārgājiens, pārvietojoties kājām, un orientēšanās izvēles distance ar dažādu kontrolpunktu vērtību.

Kategorijas