Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Optimizācija – tikai Alūksnes novada pagastos

Līga Vīksna

2019. gada 26. novembris 11:35

518

Starp Alūksnes novada pagastu darbiniekiem nav viennozīmīga viedokļa, vai patiesi pagastos ar nākamo gadu tik krasi vajag samazināt darbinieku skaitu. Arī deputāts Laimonis Sīpols piekrīt, ka katrā pagastā vajag savu vadītāju un saimnieku, tomēr līdztekus kritizē ieceri pagasta vadītāju atstāt vienu pašu. Jāatgādina, ka pašlaik pagastu vadītājiem ir gan vietnieki jeb teritorijas attīstības speciālisti, gan arī pagasta pārvaldē strādā lietveži, kuru amata vietas tagad iecerēts likvidēt.

Pagastos strādājošie lietveži un sekretāri norāda – nav korekti apgalvot, ka pagastos ir niecīga dokumentu aprite, jo tiek strādāts ne tikai ar sistēmas “Namejs” dokumentiem, ko auditā uzskaitīja, bet vēl daudziem citiem, piemēram, tarifikācijām, darba līgumiem, degvielas norakstīšanas aktiem.

Viedokļu apmaiņa par amatu vietām un atlīdzību Alūksnes novada pašvaldības pagastu pārvaldēs turpinājās domes tautsaimniecības un finanšu komiteju sēdēs aizvadītajā nedēļā. Jautājumu skatīs arī šoceturtdien, 28. novembrī domes sēdē.

Plašāk lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņās” 26. un 15. novembra numuros.

Kategorijas