Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešus aicina piedalīties aptaujā par Ziemassvētku dāvanu pirkšanas paradumiem

Jau 1. decembrī savos Adventes vainagos aizdegsim pirmo svecīti un sāksies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Rotāsim mājas, iedegsim svētku lampiņas, meklēsim pašu skaistāko eglīti un plānosim gardu mielastu, lai Ziemassvētku vakarā būtu kopā ar tuviniekiem. Laiks pirms svētkiem lielai daļai saistās arī ar dāvanu gādāšanu – vieni cenšas izgatavot dāvanas paši, citi – steidz apstaigāt veikalus vai izvēlas iepirkties internetā. Lai noskaidrotu, kādi ir izplatītākie paradumi, gādājot Ziemassvētku dāvanas, cik daudz esam gatavi tām tērēt un ko paši vēlētos saņemt, Biznesa augstskola Turība aicina alūksniešus piedalīties anonīmā aptaujā.

Aptaujas ietvaros plānots noskaidrot iedzīvotāju viedokli par to, vai Ziemassvētkos vispār nepieciešams pasniegt dāvanas, kā arī – kuras dāvanas vēlmju sarakstā ierindojas pirmajās pozīcijās. Tāpat plānots noskaidrot, kādu summu esam gatavi tērēt svētku dāvanu iegādei un cik savlaicīgi to darām. Viens no aptaujas mērķiem ir uzzināt, vai svētku plānošanā, rīkošanā un dāvanu iegādē iedzīvotāji gatavi izmantot arī ātros kredītus, ja vēlmes pārsniedz finansiālās iespējas.

Ziemassvētku gaidīšanas periodā īpaši aktuāli kļūst dažādi labdarības projekti, tāpēc aptaujā tiks skaidrots, cik liela daļa iedzīvotāju tajos iesaistās. Būsim pateicīgi, ja veltīsiet 2 minūtes, lai aizpildītu anonīmu aptaujas anketu. Aptaujas rezultāti tiks izmantoti tikai apkopotā veidā.

Aptauja pieejama ŠEIT

Kategorijas