Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zupa no “Brētliņām tomātu mērcē”

Brigita Skaistkalne

2019. gada 29. novembris 00:00

23

No pavisam vienkāršiem produktiem, kas “aizķērušies” virtuvē, varam pagatavot tīri baudāmus ēdienus. Šoreiz pastāstīšu, kā izmantot zivju konservus un izvārīt gardu un sātīgu zupiņu. Protams, te derēs arī konservētas zivis savā sulā vai ar eļļas piedevu, - tādējādi iegūsim ikreiz citādāku “pirmo ēdienu”.
Kartupeļus un burkānus nomazgāju, notīrīju un sagriezu kubiņos. Rīsus noskaloju vairākos ūdeņos. Sīpolus nomizoju un sasmalcināju.
Uzvārītā ūdenī liku kartupeļus un rīsus. Kad tas atkal uzvārījās, samazināju uguni. Pievienoju pirms tam pannā nelielā augu eļļas daudzumā apceptus sīpolus ar burkāniem, konservu kārbas saturu un vārīju, līdz kartupeļi gatavi. Pāris minūtes pirms zupas gatavības pievienoju pēc garšas sāli, piparus un lauru lapu. Tad zupu mazliet padzesēju, lēju bļodiņās un pārkaisīju ar sasmalcinātām dillītēm.
Sastāvdaļas
■ apmēram 1 litrs ūdens,
■ 1 kārbiņa konservētu brētliņu tomātu mērcē,
■ 2 kartupeļi,
■ 2 ēdamkarotes rīsu,
■ 1 sīpols,
■ 1 burkāns,
■ sāls, smaržīgie pipari, lauru lapa, zaļumi.

Kategorijas