Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ātrās vakariņas

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 5. decembris 12:48

234

Vakariņas ir tā ēdienreize, kad esam visi mājās un vismaz reizi dienā varam sanākt pie galda kopā. Bet vienmēr sanāk tā, ka kādam no ģimenes ir jārosās pa virtuvi, lai visus sabarotu, vai arī jāizvēlas vieglākais ceļš un jāliek galdā vakardienas zupa vai kādi ātri pagatavojami pusfabrikāti. Paēduši jau visi ir, bet īpaša gandarījuma laikam nav.

Lai dotu jums jaunas idejas ātrām un garšīgām vakariņām, esam apkopojuši pašu izmēģinātas garšīgas, ātri pagatavojamas, vienkāršas receptes, lai kādam no ģimenes nav viss vakars jāpavada virtuvē, bet paliek laiks arī atpūsties, parunāties un vienkārši būt kopā ar saviem mīļajiem.


Apzināti nedodam proporcijas, jo daudzums atkarīgs no ēdāju skaita un garšu sajūtas. Jebkurā gadījumā ēdiens ir jāgaršo un jāburas tik ilgi, kamēr liekas – o, jā, tagad ir tā īstā garša!

Lai jums labi garšo un ir priecīgi vakari!


Akniņas mērcē

Vistu vai tītaru aknas

Sīpols

Sojas mērce

Krējums


Apcepam sīpolu, liekam klāt iepriekš sagrieztas un atcīpslotas aknas. Kad ārpusē brūnas, bet vidū vēl sārtas, uzlejam nedaudz sojas mērci, mazu brīdi pagaidām, tad liekam klāt pāris karotes skābā krējuma (var arī saldu). Tikko krējums sāk vārīties, ņemam nost no uguns. Mazliet vēl ar karoti pārlejam aknām mērci, uzliekam pannai vāku un ļaujam mazliet „atpūsties”. Viss jādara ātri un, galvenais, nevar ļaut aknām ne pārcepties, ne ilgi vārīties mērcē, tad tās paliek sausas.

Ēdam ar jebkurām piedevām, kas nu kuram garšo.


Makaroni ar vistas fileju

Makaroni

Vistas fileja

Sīpols

Salds krējums vai smērsiers

Karijs vai vistas garšviela, sāls


Novārām makaronus – jebkādus, kas ģimenei garšo labāk. Uz pannas sacepam sīpolu, liekam klāt gabaliņos sagrieztu vistas fileju, pieberam garšvielas, ar vistu vienmēr labi draudzējas karijs, bet var likt arī vistas garšvielu. Cepam ātri, lai nepaliek sausa. Kad viegli apbrūnējusi, ņemam nost no pannas.

Gatavajos makaronos iejaucam filejas gabaliņus, pielejam saldo krējumu vai iejaucam mīksto smērsieru. Uzkarsējam visu kopā, ēdam!


Salāti ar fileju

Zaļie salāti vai salātu maisījums

Fileja – vistas, tītara, cūkas vai zivs

Garšvielas

Cietais siers

Salātu mērce

Grauzdiņi


Sajaucam zaļos salātus, salātu maisījumu, ja gribas, var pielikt vēl kādu dārzeni. Pārlejam nedaudz ar olīveļļu, balzamiko etiķi, viegli samaisām. Uz pannas apcepam fileju – ātri, lai nepaliek sausa, pieliekam garšvielas. Ņemam nost no pannas un karstu pārberam salātiem. Uzrīvējam cieto sieru, uzberam grauzdiņus.

Grauzdiņus var viegli sagatavot paši – sagriežam kubiņos baltmaizi un viegli apcepam mazā sviesta daudzumā. Jāuzmana, lai nesadeg, tas notiek ļoti ātri.


Lai labi garšo. Turpinājums sekos!

Kategorijas