Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Strautiņu pamatskolas komandas konkursā "Gribu būt mobils" ieguva otro un trešo lielāko punktu skaitu

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 5. decembris 13:22

200

Ikgadējā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotajā konkursā 6.-8.klašu skolēniem "Gribu būt mobils" divas komandas no Strautiņu pamatskolas ieguvušas otro un trešo lielāko punktu skaitu – attiecīgi 182 un 175 punktus. Komandu konsultējošā skolotāja ir Tija Āboliņa.

Kā „Alūksnes un Malienas ziņas”informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba, vislielāko punktu skaitu gandrīz 500 komandu konkurencē ieguva Salienas vidusskolas komanda (186 punkti), konsultējošā skolotāja Irēna Afanaseviča.
Konkurss šogad piesaistījis rekordlielu komandu skaitu - 495 komandas no visiem Latvijas reģioniem.

Konkursa mērķis ir attīstīt skolēno satiksmes drošības izglītības prasmes, veidot pareizu attieksmi pret savu un līdzcilvēku drošību ceļu satiksmē. Konkursa uzdevumi veidoti tā, lai aktivizētu skolēnos interesi par ceļu satiksmi kā kompleksu un sarežģītu sistēmu, kur viņi droši un pārliecinoši rīkotos visas dzīves garumā. 

Desmit komandas no katra reģiona, kas ieguva lielāko punktu skaitu, turpinās cīņu klātienes sacensību pusfinālos. Tie notiks  2020.gada sākumā.

No Gulbenes reģiona, kur iekļautas arī Alūksnes novada komandas, pusfinālā startēs komandas no Strautiņu pamatskolas, Varakļānu vidusskolas, Alūksnes pilsētas sākumskolas, Stāķu pamatskolas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Kusas pamatskolas, Dzelzavas pamatskolas, Varakļānu vidusskolas un Barkavas pamatskolas.

Pirmās cīņas klātienes kārtā uzsāks Rīgas reģiona komandas 2020.gada 16.janvārī Rīgas Motormuzejā. Bet nākamā gada pavasarī septiņas labākās pusfinālu komandas cīnīsies par konkursa galveno balvu - dāvanu karti izglītojošam braucienam 2000 eiro vērtībā.
Konkursu rīko CSDD. Projekta finansējumu nodrošina maksājumi no OCTA līdzekļiem, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā ieskaita apdrošināšanas sabiedrības.

Kategorijas