Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes vidusskolēnus aicina pieteikties neformālai konferencei “Rosinātava”

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 10. decembris 12:05

118

Sākot no 10. decembra Alūksnes vidusskolēni aicināti pieteikties neformālai un radošai konferencei „Rosinātava”, kā ietvaros sabiedrībā pazīstamas personības dalīsies savos pieredzes stāstos, rosinot jauniešus noticēt sev un nākotnei Latvijā.

„Rosinātava” organizatoru komandas pārstāve Elza Avotiņa „Alūksnes un Malienas Ziņas” informēja, ka dalība pasākumā ir bezmaksas, tomēr vietu skaits ir ierobežots. Konference notiks 2020. gada 5. februārī Siguldas kultūras centrā „Siguldas devons”. Šī gada pasākuma tēma ir “TAVA nereālā realitāte”.

Četros sarunu ciklos – „TAVA iedvesma”, „TAVA iespēja”, „TAVA domnīca”, „TAVA izvēle” – jauniešiem būs iespēja uzklausīt dažādu sabiedrībā zināmu cilvēku stāstus par viņu ceļu uz panākumiem. Kopumā apmeklētājus iedvesmos vairāk nekā desmit rosinātāju: sportistus, uzņēmējus, pasākumu vadītājus, iedvesmas trenerus, māksliniekus, mūziķus un citus. Viņu vidū būs festivāla “Playground” radītāja Sibilla Šlēgelmilha, izaugsmes treneris Aldis Zauls, profesionāls skeitbordists Madars Apse. Pilnu rosinātāju sarakstu pasākuma organizatori sola atklāt jau drīzumā, norādot, ka ikviens jaunietis šajā pasākumā noteikti dzirdēs kādu runātāju, kura stāsts iedvesmos.

“Nereti, raugoties uz cilvēkiem, kuri guvuši panākumus kādā jomā, mums šķiet, ka ar mums jau tas nevar notikt, ka šādi panākumi ir kaut kas tāls, nesasniedzams un nereāls. Tieši tāpēc radās idejas par šī gada “Rosinātavu”, lai parādītu, ka pat pārdrošākie sapņi un idejas ir pavisam reālas un iespējamas. Ikviens slavens sportists, veiksmīga uzņēmuma īpašnieks vai atpazīstams mūziķis kādreiz ir sācis tikai ar ideju un vēlmi, turklāt ceļš līdz panākumiem tikai retajam ir viegls un bez kļūdām,” stāsta konferences galvenā organizatore Erīna Elizabete Reņģe.

Pasākuma tēma - TAVA nereālā realitāte, kur šķietami neiespējamais ir reāls – izvēlēta, lai rosinātu jauniešus uzdrīkstēties plānot, rīkoties un sasniegt savus mērķus, ļaujot iepazīt daudzus pieredzes stāstus.

“Rosinātavā” aicināts piedalīties ikviens vidusskolēns, līdz 1. februārim aizpildot pieteikuma anketu.

Kategorijas