Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velosipēdistiem tumsā jābūt redzamiem

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 11. decembris 06:44

45

Riteņbraucējiem gada tumšajos mēnešos vajadzētu aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem, atgādina Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tas ceļu satiksmē ir redzams vismaz no 150 metru attāluma. Savukārt, ja velosipēdam nav ne lukturīšu, ne arī atstarotāju, autovadītājs to pamana pēdējā brīdī un, iespējams, vairs nepaspēs noreaģēt un laikus nobremzēt. Šāda situācija ir par iemeslu daudzām traģēdijām uz Latvijas ceļiem, kuras notiek tieši gada tumšajos mēnešos.

Šogad bojā gājuši astoņi velosipēdisti

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos ceļu satiksmē bojā gājuši astoņi, bet ievainoti 594 velosipēdisti. Salīdzinoši pērn šajā laikā bojā gāja deviņi, bet ievainoti 616 velosipēdisti (samazinājums par 4 %). Šogad velo saimei traģiskākais mēnesis bija novembris, kad bojā gāja 3 velosipēdisti.

Dāvinās lukturīšu komplektu


CSDD, apvienība "Pilsēta cilvēkiem", biedrība "Velo-Redele" un mazumtirdzniecības uzņēmums "Narvesen" uzsāk kopīgu akciju. Tie velosipēdisti, kuri nebūs parūpējušies par savu drošību, saņems lukturīšu komplektu. Lukturīši ar balto gaismu piestiprināmi velosipēda priekšā, bet ar sarkano - aizmugurē. Savukārt tie velobraucēji, kuri divriteni būs pareizi izgaismojuši, saņems "Narvesen" dāvāto kafiju.

Kategorijas