Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mērķdotāciju pašvaldību ceļiem izmantos tranzīta autoceļiem

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 11. decembris 07:22

95

Lai veicinātu pašvaldības ceļu un ielu ilgtspēju, turpmāk mērķdotācijas pašvaldības varēs prioritāri izlietot pilsētu tranzīta autoceļiem, tiltiem un ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports, otrdien lēmusi valdība. Vienlaikus noteikts, ka mērķdotāciju var paredzēt arī satiksmes drošības uzlabošanai.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa skaidro, ka to paredz Ministru Kabinetā apstiprinātie grozījumi noteikumos par valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirto līdzekļu izlietošanas kārtību.

Seko Valsts kontroles ieteikumiem

Pamatojoties uz Valsts kontroles revīziju "Pašvaldību ielu un ceļu uzturēšanai un rekonstrukcijai paredzēto līdzekļu izlietojuma likumība un lietderība", Satiksmes ministrijai tika dots ieteikums, izstrādājot nozares attīstības plānošanas dokumentus, noteikt rīcības virzienus, uzdevumus un pasākumus, kas veicinātu arī pašvaldību ceļu un ielu infrastruktūras attīstību un ilgtspējas saglabāšanu, valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu koncentrāciju, koordināciju un izmaksu efektīvu izmantošanu.

Ņemot vērā, ka pašvaldību speciālo budžetu līdzekļi ir integrēti pašvaldību pamatbudžetos un tādējādi pašvaldībām speciālo budžetu turpmāk nebūs, noteikumi nosaka, ka ministrija katru mēnesi pārskaitīs mērķdotāciju (vienu divpadsmito daļu no attiecīgajam gadam paredzētās summas) pašvaldību norādītajos pamatbudžeta kontos.

Kategorijas