Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zināšanai: Gulbenē atklāts eko laukums dalītiem vāktiem atkritumiem

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 11. decembris 10:13

164

Saskaņā ar līgumu, kas ir noslēgts starp Gulbenes novada pašvaldību un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Pilsētvides serviss” 2019. gada maijā, Gulbenē tika izveidots eko laukums, kur pilsētas un novada iedzīvotāji varēs bezmaksas nodot dalīti savāktos atkritumus. Informē Olga Ribkina "Pilsētvides serviss" sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Ribkina.


Eko laukums ir iekārtots Gulbenes pašvaldības atvēlētajā teritorijā 1. maija ielā 6. Šajā eko laukumā katrs novada iedzīvotājs varēs bezmaksas nodot sašķirotus un bīstamus atkritumus. Savākšanas laukumā tiek pieņemti un īslaicīgi uzglabāti:


Nebīstamie atkritumi:
    • plastmasas atkritumi un izlietotais plastmasas iepakojums;
    • koksne un izlietotais koka iepakojums;
    • papīrs un kartons, izlietotais papīra un kartona iepakojums;
    • izlietotais stikla iepakojums, cita veida stikla atkritumi;
    • metāla iepakojums;


Bīstamie atkritumi:
    • eļļas un smēreļļas, eļļas filtri, akumulatori, baterijas, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, luminiscences spuldzes un citi dzīvsudrabu saturoši atkritumi;
    • nolietotas riepas.


Bīstamo atkritumu uzglabāšana tiek veikta speciālā bīstamo atkritumu konteinerā speciāli paredzētās tilpnēs/novietnēs.


“Lai padarītu eko laukumu ne vien atbilstoši aprīkotu un lietošanai ērtu, bet arī vizuāli pievilcīgu, SIA “Pilsētvides serviss” apņēmās līdz ar pirmajiem pavasara vēstnešiem investēt finansiālos līdzekļus laukuma teritorijas pilnveidošanā un sakopšanā. Mēs ceram, ka laukums būs pietiekami pieprasīts un kļūs par efektīvu novada atkritumu šķirošanas infrastruktūras sastāvdaļu, kas pacels šī procesa kvalitāti jaunajā līmenī,” pauž SIA “Pilsētvides serviss” Malienas reģiona vadītāja Kristīne Andrejeva.


Šķiroto atkritumu laukums jau ir atvērts un pieejams apmeklētājiem otrdienās (15:00 - 19:00), no trešdienas līdz piektdienai (9:00 - 13:00) un sestdienās (10:00 - 14:00).

Kategorijas