Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novada pagastu pārvaldēm – jauni vadītāji

Teksts un foto: Loreta Jargane

2019. gada 13. decembris 09:16

1804

9. decembrī Alūksnes novada domes ārkārtas sēdē apstiprināja jaunos Alūksnes novada pagastu pārvalžu vadītājus. Tagad sešu pārvalžu vadītāju vietā būs 15 - katrā pagastā viens, kuri savus amata pienākumus sāks pildīt ar 2020. gada 1. janvāri.


Sēdē deputāti visos gadījumos vienbalsīgi  lēma “par” reorganizāciju un jaunajiem vadītājiem. Piemēram, tagad Ingrīda Sniedze būs tikai Alsviķu pagasta pārvaldes vadītāja un trīs pagastu vietā vadīs vienu. Sēdes laikā viņa pauda: “Nodrošinājums darbā Alsviķos ir pietiekams. Domāju, tagad man būs vairāk laika klātienē aizbraukt pie cilvēkiem, lai arī vienmēr esmu centusies visus jautājumus risināt klātienē. Vēlētos realizēt vairāk projektu Alsviķos,” teica I. Sniedze.


Deputāte Līga Langrate uzsvēra, ka tagad pārvalžu vadītājiem darba pienākumi mainīsies, kas paredz arī iestādes stratēģisko plānošanu un vadību.

No Jaunalūksnes un Malienas pagastu pārvaldes vadības atbrīvoja Intu Cingleri, viņa to komentēja tā: “Pašlaik nevēlos strādāt pašvaldības darbā. Domāju, daudz kas izdarīts, daudz kas vēl ir procesā. Esmu pārliecināta, ka mani kolēģi ļoti labi tiks galā ar šo darbu.”
Viesturs Zaķis, jaunais Jaun­alūksnes pārvaldes vadītājs norādīja: “Jaunalūksnē dzīvoju visu mūžu. Profesionāli tas būs izaicinājums, taču piecus gadus esmu bijis Pededzes un Mārkalnes pagastu teritorijas attīstības speciālists. Jaunalūksnē darbu turpinās iepriekšējie darbinieki, tādēļ domāju, ka kopīgi mēs šo lauciņu “nosegsim”.”


Pēc pārvalžu vadītāju iecelšanas deputāte L. Langrate uzsvēra, ka viņiem nevajadzētu aprobežoties tikai ar sociālo funkciju nodrošinājumu - vairāk arī gādāt par teritoriju un uzņēmējdarbības attīstību. “Esiet aktīvi un uz jaunām idejām vērsti!” aicināja L. Langrate.
Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova visām sešām pārvalžu vadītājām pateicās, ka pirms nepilniem 10 gadiem uzņēmās izaicinājumu vadīt trīs pagastu pārvaldes.


“Domāju, bijāt īstas saimnieces savā teritorijā. Šī reforma nenozīmē, ka nepratāt strādāt. Par šo jautājumu mēs runājām jau sen, un katrā pagastā ir jābūt savam vadītājam. Visiem 14 pārvalžu vadītājiem - raugieties uz attīstību," sacīja Alūksnes novada domes izpilddirektore Janīna Čugunova. Jāuzsver, ka pieci no jaunajiem pagastu pārvalžu vadītājiem ir strādājuši par lietvežiem savā pagastā.


Arī deputāts Dzintars Adlers piekrīt, ka pārmaiņas ir vajadzīgas. “Ar ļoti lielām bažām skatos uz to, kā mums tagad ies. Protams, cerība ir, taču, klausoties komentārus, bija ļoti maz uzsvara uz uzņēmējdarbību. Bez uzņēmējiem mēs nebūsim nekas. Pārvalžu vadītājiem saku - stipriniet uzņēmumus savās teritorijās, tam ir jābūt numur viens. Es tiešām neatbalstīšu vienkārši aizpildītas ailes ar pašvaldības budžetu. Paldies sešiem drosmīgajiem, kuri nostrādāja šo laiku, un novēlu veiksmi visiem jaunajiem,” strikti teica Dz. Adlers.

Alūksnes novada pagastu vadītāji:

Alsviķos: Ingrīda Sniedze.

Jaunannā: Vēsma Čugunova.

Mālupē: Iveta Priede.

Pededzē: Daiga Vītola.

Ziemeros: Iveta Vārtukapteine.

Jaunalūksnē: Viesturs Zaķis.

Malienā: Svetlana Prenka – Mihailova.

Annā: Vija Zaķe.

Ilzenē: Rudīte Pehlaka.

Jaunlaicenē: Aiga Mūrniece.

Kalncempjos: Iveta Baltā – Vanaga.

Liepnā: Ilze Paia.

Mārkalnē: Iveta Driņina.

Zeltiņos: Elita Laiva.

Veclaicenē: izsludināta vakance

Kategorijas