Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Represēto klubam “Sarma” - 30

Teksts un foto: Dace Plaude

2019. gada 14. decembris 19:04

18897

Sestdien viesmīlīgajā Alūksnes novada vidusskolā tika svinēta Alūksnes un Apes novada politiski represēto kluba “Sarma” 30 gadu jubileja un krājuma “Rūgtais vērmeļu kauss” piektās daļas atvēršanas svētki.


Nozīmīgajā gadskārtā kluba vadītāju Dzidru Maziku un dalībniekus sveica Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins, Apes novada domes priekšsēdētājs Jānis Liberts, kā arī sadarbības partneri – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktora vietniece audzināšanas darbā Lolita Vanaga un vēstures skolotāja Iveta Mikijanska, Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa,  pateicoties par ieguldījumu jaunatnes patriotiskajā audzināšanā, Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece, Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Jolanta Baldiņa, Alūksnes pilsētas bibliotēkas direktore Iveta Ozoliņa. Atzinīgus vārdus represēto kluba darbībai veltīja Latvijas politiski represēto apvienības valdes priekšsēdētājs Ivars Kaļķis un tās iepriekšējais vadītājs Gunārs Resnais.


Svētkos kopā ar “Sarmas” dalībniekiem bija izdevēja Ilona Vītola, jo “Vītola izdevniecībā” tapušas visi pieci “Rūgtā vērmeļu kausa” sējumi. Ar muzikāliem priekšnesumiem pasākumu kuplināja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vokālais ansamblis un skolotāja Ina Perevertailo, kā arī Jaunlaicenes folkloras kopa Putnis”.

Kategorijas