Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar fetas sieru pildīta cūkgaļa

Brigita Skaistkalne

2019. gada 20. decembris 00:00

4

Vismaz kādu gaļas ēdienu svētkiem taču vajadzētu pagatavot, vai ne? Pildīšanai paredzēto gaļas gabalu pāris vietās gareniski iegriezu. Ar dakšiņu sadrupinātam fetas sieram pievienoju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un ķiplokus. Šo masu iepildīju iegriezumos. Tad, lai gabals ar pildījumu turētos kopā, to varam pārsiet ar kulinārijas diegu vai saspraust ar koka irbulīšiem.
Gaļu liku uz vairākās kārtās salocītas folijas un bagātīgi apsmērēju ar sojas mērces, medus un granātābolu sulas maisījumu. Foliju galos aiztinu, bet virspusi atstāju vaļā. Pēc apmēram stundas liku šo “paciņu” uz plāts un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram pusotru stundu. Minūtes desmit pirms cepšanas beigām foliju pavēru, lai gaļa vairāk apbrūninās, tad izņēmu no krāsns, padzesēju un griezu šķēlēs.
Sastāvdaļas
◆ apmēram 500 gramu
   cūkgaļas kakla karbonādes,
◆ 1 tējkarote medus,
◆ svaigi pētersīļu zaļumi,
◆ pa 3 ēdamkarotēm granātābolu sulas un sojas mērces,
◆ 100 gramu fetas siera,
◆ 1 ķiploka daiviņa.

Kategorijas