Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biezpiena un piparkūku neceptā kūka

Brigita Skaistkalne

2019. gada 20. decembris 00:00

65

Piparkūku smarža vienmēr saistās ar Ziemassvētkiem. Šo gardumu varam gatavot gan svētkiem, gan arī jau pēc tiem, ja piparkūkas mājās iekrājušās un vēl nav apēstas.
Pamatnei izkausēju sviestu. Ar mīklas rulli sasmalcināju paciņu “Selgas” piparkūku kopā ar “Selgas” šokolādes cepumiem. Sajaucu ar sviestu un izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē, stingri piespaidot.
Aukstā novārītā ūdenī uzbriedināju želatīnu. Savienoju vijīgas konsistences biezpienu, iebiezināto pienu, skābo krējumu, kakao pulveri. Viss jāsastrādā viendabīgā masā. Visbeidzot piemaisīju krēmam izšķīdinātu želatīnu. Izlīdzināju masu uz kūkas pamatnes un ievietoju uz vairākām stundām ledusskapī sagalēt. Pirms baudīšanas rotāju ar piparkūku sirsniņām un sadrupinātiem šokolādes cepumiem.
Sastāvdaļas
◆ 300 gramu “Selgas” piparkūku un šokolādes cepumu,
◆ 150 gramu sviesta,
◆ 400 gramu biezpiena,
◆ 200 gramu skābā krējuma,
◆ 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru,
◆ 1 ēdamkarote ar kaudzi kakao pulvera,
◆ vismaz 10 grami želatīna.

Kategorijas