Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veido rotaļlietas ar raksturu

Teksts un foto: Līga Vīksna

2019. gada 21. decembris 07:32

3170

“Jūtos kā Salatēta palīdze, jo visa lielā darbība notiek vairāk ap Ziemassvētku laiku, kad vecāki sarosās, jo bērniem vajag sarūpēt dāvanas. Bieži vien viņi vēlas kaut ko neordināru, tādēļ meklē manus darinājumus,” saka rokdarbniece Iveta Incenberga no Mālupes pagasta.

Viņas rokās tamboradata veic brīnumus, radot krāšņas mīkstās rotaļlietas, kas vizuāli uzrunā – kā no skaistas pasaku grāmatas. Iveta prot uztamborēt arī visu multiplikācijas filmu varoņus, kas tobrīd bērniem aktuāli – cūciņu Pepu, Rozā panteru, minjonus, elfus smurfus, sūkli Bobu Kvadrātbiksi, bitīti Maiju un citus. Īpaši skaisti viņai padodas rūķi Lielpēži – omulīgi, lielām, izteiksmīgām pēdām, kuras ieraugot, roka tā vien stiepjas tās pakutināt. Padomā ir jau peles un ods, kas vēl jātamborē.

Ivetas rotaļlietas ir ļoti rūpīgi nostrādātas – tajās nav neviena nelīdzenuma vai lieka dzijas galiņa. Katru detaļu Iveta tamborē atsevišķi, pēc tam visu satamborē kopā. Ivetas rotaļlietas piemērotas arī maziem bērniem, jo tām nav līmētu vai citu nedrošu detaļu. Rotaļlietām Iveta izmanto akrila dziju, kam ir plaša krāsu gamma un nav asa kā vilna.

Plašāk par I. Incenbergas brīnumdarbiem lasiet “Alūksnes un Malienas Ziņas” 20. decembra numurā!

Kategorijas