Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Vienīgajam novada vīru vokālajam ansamblim - 20

Teksts un foto: Dace Plaude

2019. gada 21. decembris 19:19

28527

Ar skanīgām dziesmām piektdienas vakarā Veclaicenes tautas namā izskanēja Veclaicenes vīru voklālā ansambļa jubilejas koncerts “Mīlestības vārds dziesmā”, kas tika ne tikai  izdziedāts un arī izdejots kopā ar kolektīviem no Valmieras, Viļakas un Balviem. “Katra tauta tur cieņā un godā savas tradīcijas un mēs, latvieši, no seniem laikiem turam godā dziesmu.

Gan Dziesmu svētkos, esot kopā, gan dažādos svētkos un godos, gan ikdienā. Lai kur arī dziesma būtu, ar to ir jādalās – tā ir jādzied un jānodod citiem.  Veclaicenes pagastā ir dzīvojusi un dzīvos vēl ilgi tāpēc, ka jūs arvien mūs priecējat ar savu šarmu, balsīm un mīlestību,” sveicot kolektīvu un tā vadītāju Ilzi Briediņu jubilejā, sacīja Veclaicenes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Vārtukapteine, pagasta vārdā dāvinot ansamblim un vadītājai atpūtu Veclaicenes dabas mājā.

 Jubilārus sveica arī Veclaicenes tautas nama vadītāja Maija Rozīte. sieviešu vokālā ansambļa un Ziemera pagasta sieviešu kora “Elisa” dalībnieces. Arī vakara turpmākā daļa aizritēja, visiem sadziedoties un gūstot daudz pozitīvu emociju.

Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, kuras apsveikuma vēstuli nolasīja M. Rozīte, Veclaicenes vīru ansambli savā apsveikuma vēstulē nodēvējusi par Alūksnes novada amatiermākslas Zelta fondu. Patiesi – Veclaicenes vīru vokālais ansamblis ir vienīgais vīru ansamblis novadā, tādēļ vēlēsim viņiem dziesmotus nākamos 20!

Kategorijas