Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izrāde par Maestro Raimonda Paula jaunību “Leģendas dzimšana”

"Alūksniešiem.lv"

2019. gada 22. decembris 07:52

565

"Leģendas dzimšana" ir ļoti emocionāls un krāšņs uzvedums, kas aptver laika posmu no pirmās Maestro radītās dziesmas līdz pat pirmajiem lielajiem panākumiem ar dziesmu «Mežrozīte».  Izrāde stāsta par to, ka Raimonda Paula muzikālās saknes sniedzas Eiropas un Amerikas mūzikā, tālu pāri tā laika padomju dzimtenes robežām un ka viņu droši varam uzskatīt par pasaules mēroga komponistu.



Izrādē  skatītājus priecēs Raimondam Paulam raksturīgais humors, ironija un pasaules redzējums.

Raimonda Paula dziesmas izrādē skan pamīšus ar pasaules hitiem, kurus Maestro savulaik atskaņoja, krogos un restorānos.  Tieši restorāni un krogi padomju laikos bija vienīgās skatuves no kurām varēja atskaņot pasaules muzikālās pērles – Elingtona, Geršvina, Šīringa darbus, kurus šodien savos repertuāros iekļauj  pasaules slavenākie orķestri un mūziķi.  

Izrāde uzbur skatītājiem piecdesmiti un sešdesmito gadu atmosfēru ar padomju dzīves kurioziem un paradoksiem, reizē atklājot tā laika muzikālo burvību.  Skatītājiem atmiņā tiks atsaukta Oktobra  tilta celtniecība, zvejas traleri Atlantijas viļņos, pa radio skanošā un apslāpētā “Amerikas Balss” un daudzi citi notikumi.
Izrādē būs arī īpašs pirmatskaņojums dziesmai "Melodijas sirds" ar Maestro paša mūziku. Šī skaistā  melodija savulaik skanēja filmā "Teātris" un pats autors to bieži atskaņo savos instrumentālajos koncertos.   Tagad no tās ir radīta brīniškīga dziesma, kura izrādē izskan, kā visu mūsu veltījums komponistam.  Pazīstamas personības, kas izrādi apmeklēja Rīgā, neslēpa savu aizkustinājumu un asaras dziesmas atskaņošanas laikā.


Īpašu noskaņu rada divi maestro tēli, kas uz skatuves atrodas vienlaikus: viens visu laiku pie klavierēm (Anatolijs Livča), otrs – Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, kurš vada izrādi. Skatītāji izrādē atpazīs pirmos Raimonda Paula dziesmu izpildītājus - Margaritu Vilcāni, Edgaru Zveju, Ojāru Grīnbergu, Valentīnu Butāni ...
Taču tas vēl nav viss - izrādei ir izveidota mūzikliem raksturīga horeogrāfija, kuru vērot ir ārkārtīgi interesanti, jo visi dalībnieki vienlaikus piedalās izrāde, kļūstot gan par dziedātājiem, gan par sarīkojuma, restorāna, koncerta viesiem!  Horeogrāfija katrai dziesmai pieškir jaunu, plašāk interpretējamu un pārdomātu saturu. 
Izrādes komanda saka lielu paldies skatītājiem, kuri  ar stāvovācijām un bravo saucieniem jau novērtēja izrādes Rīgā, Liepājā un Jelgavā! Jāpiemin, ka izrādes veidotāji piedāvāja skatītājiem arī plašu atzinību guvušo uzvedumu par “Čikāgas piecīšiem”.
 
Piedalās : Gints Andžāns, Juris Jope, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Līga Kupča, Jēkabs Ludvigs Kalmanis, Kristaps Kiršteins, Artūrs Biķernieks. Piedalās izcili mūziķi - Anatolijs Livča (klavieres) , Indriķis Veitners (klarnete, saksofons) , Viktors Veličko (kontrabass), Mareks Logins (sitamie instrumenti).  

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīze kasēs, Cena no 12.00 EUR https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/78335

Kategorijas