Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pēc ietriekšanās žogā, komentē Alūksnes domes priekšsēdētāja vietnieks: "Savu rīcību uzskatu par pareizu"

Līga Vīksna

2019. gada 23. decembris 10:06

1758

Alūksnieši joprojām pārrunā gadījumu, kad decembra sākumā Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers ar personīgo automašīnu “BMW” Miera ielā, Alūksnē, iebrauca kādas privātmājas sētā, to bojājot.

TV 3 raidījumā “Bez tabu” par negadījumu, kas notika otrdienas, 3. decembra vakarā, izskanēja sižets, atsaucoties uz aculiecinieka stāstīto. Arī “Alūksnes un Malienas Ziņās” par šo gadījumu saņemam jautājumus, tādēļ komentēt situāciju publiski aicinājām Dz. Adleru.

Viņš uzsver – tā bija ikdienišķa situācija, kādu var piedzīvot ikviens autovadītājs.

Izvairīšanās no sadursmes
“Tad, kad izdarīti kādi mēsli, esmu sabiedrībai interesants, bet kad paveikts kaut kas labs, neesmu ne interesants, ne vajadzīgs. Visiem vajag tikai asinis… Tā bija ikdienas situācija – braucu mājās no darba. Ceļa labajā malā stāvēšanai bija novietota automašīna – joslā, pa kuru braucu arī es. Pretim brauca cita automašīna. Ielas brauktuve bija slidena, šaura, šajā vietā ir arī līkums. Šajā vietā regulāri stāvēšanai tiek novietotas automašīnas, bet es nevainoju to īpašniekus par to. Cerēju, ka stāvošo automašīnu apdzīšu un atgriezīšos savā joslā – pēdējā brīdī pamanīju, ka pretim brauc cits transportlīdzeklis pietiekami lielā ātrumā. Man nācās izvairīties no sadursmes ar stāvēšanai novietoto automašīnu un to, kas brauca pretim, izvēlēties mazāko iespējamo problēmu, tādēļ nobraucu no ceļa un iebraucu žogā. Tobrīd neviens gājējs pa gājēju ietvi tur negāja. Uzskatu, ka tā bija pareiza rīcība.

Jāziņo policijai
Dz. Adlers uzsver - mašīnai riepas ir labas, automašīnai tehniskā apskate izieta, civiltiesiskā apdrošināšana nokārtota. “Alkoholu lietojis nebiju. No notikuma vietas neaizbēgu. No mājas iznāca saimniece, aprunājāmies. Ar īpašnieku vienojos par nodarīto zaudējumu apmēru un to atlīdzināšanu. Uzrakstīju paskaidrojumu Valsts policijai par to, ka esmu vienojies un nodarīto postu novērsīšu. Sēta jau ir salabota, tiks salabots bojājums arī mājas sienā,” komentē Dz. Adlers.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša norāda - Ceļu satiksmes likuma 27. pants paredz: ja ceļu satiksmes negadījumā ir cietuši cilvēki vai nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī tad, ja transportlīdzekļiem radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar pārvietoties, transporta līdzekļa vadītājam par ceļa satiksmes negadījumu jāpaziņo policijai vai citam glābšanas dienestam un tālāk jārīkojas pēc norādījumiem.

Līga Vīksna

Kategorijas