Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vidagā Ziemassvētkos atklāj āra lasītavu

Teksts un foto: Sandra Apine

2019. gada 24. decembris 09:18

17925

Mirkli pirms Ziemassvētkiem, 23. decembra vakarā, Vidagā tika atklāts kaut kas šķietami ziemai neraksturīgs – āra bibliotēka, taču visi klātesošie pārliecinājās, ka nemaz nesalst, un pasaku grāmatas var pārlapot arī Ziemassvētku lukturu gaismā, sildoties ar tēju.

23. decembra vakarā āra bibliotēka bija pārvērtusies par Ziemassvētku pieturu, kur viesojās feja, griezās laimes rats ar grāmatu dāvanām un pasākuma organizatori bija parūpējušies par Ziemassvētku ieskaņu ar atbilstošu mielastu.

Āra lasītava tapusi ar Eiropas fonda atbalstu un Apes novada pašvaldības līdzfinansējumu, tā ir kā terase ar ērtiem soliņiem, galdu un plauktu grāmatām un presei. Vēl grāmatu plaukti ir atrodami pie Vidagas skolas un Virešos pie saieta nama. Pašlaik gan tie vēl ir pustukši, tādēļ līdz siltajai lasīšanas sezonai interesenti aicināti tos piepildīt ar jau izlasītām vai pašam nevajadzīgām grāmatām, jo kādam tā noteikti būs īstā lasāmviela.

Vairāk par āra lasītavu un Vidagas iedzīvotāju lasīšanas paradumiem gaidiet rakstu laikrakstā “Alūksnes un Malienas Ziņas.”

Kategorijas