Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gūstam pieredzi starptautiskā tehnoloģiju konkursā

Līga Krūmiņa

2019. gada 27. decembris 00:00

239

Ceturto gadu konkursā “Ventspils IT izaicinājums 2019” piedalījās 1. – 12. klašu skolēni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Ikviens bija aicināts sacensties un pierādīt savas prasmes radošā tehnoloģiju pielietošanā.

Konkurss norisinājās divās kārtās un sākās 2. septembrī ar neklātienes kārtu, kas ilga līdz 11. oktobrim, un tās laikā bija jāizpilda atlases uzdevums.

Komandas uzdevumi bija divi. Pirmkārt, izmantojot dažādus brīvpiekļuves rīkus internetā vai “Microsoft Office” piedāvātajās programmās, izveidot infografiku par svarīgākajiem noteikumiem un likumiem, kas jāzina skolēniem. Otrkārt, izveidot animāciju vai spēli, kas parāda kādu ikdienas situāciju, kurā redzams, kā skolēni pārkāpj interneta, sociālo tīklu, spēļu lietošanas noteikumus, kā arī situācija jāizskaidro un jāatspoguļo šādu pārkāpumu sekas.

14. un 15. novembrī Alūksnes novada vidusskolas komanda “Fixie” piedalījās konkursa “Ventspils IT izaicinājums 2019” klātienes kārtā Ventspilī. Komanda - Ralfs Bondars, Marta Bondare un Jānis Platačs - izstrādāja animācijas par dabas parādībām un inforgrafikas par datorspēlēm.

Šajā gadā uzdevumos skolēniem bija jāparāda ne tikai savas prasmes IT jomā, bet arī prasme to sasaistīt ar citiem mācību priekšmetiem.

Interesantas nodarbības notika Zinātnes un tehnoloģiju muzejā “Kurzemes Democentrs” un Ventspils Digitālajā centrā, kā arī brīvajā laikā vairāk iepazinām Ventspils pilsētas skaistākās un nozīmīgākās vietas.

Veicot uzdevumus, daudz mācījāmies un apguvām jaunas prasmes un iemaņas. Tā bija lieliska pieredze!


Matemātikas skolotāja
Līga Krūmiņa

Kategorijas