Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šī gada 11 mēnešos Saeimas sēžu apmeklēšanas līderi - pie frakcijām nepiederošie deputāti

Leta

2019. gada 29. decembris 10:55

11

2019.gada 11 mēnešos Saeimas sēdes visaktīvāk apmeklējuši pie frakcijām nepiederošie deputāti, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Saskaņā ar Saeimas mājaslapā publicēto informāciju, šī gada 11 mēnešos notikušas 39 parlamenta sēdes.

Aģentūras LETA apkopotie dati liecina, ka septiņi pie frakcijām nepiederošie deputāti kopumā Saeimas sēdes kavējuši 21 reizi, līdz ar to no maksimālajām 273 sēžu apmeklēšanas reizēm, ko kopumā būtu varējuši apmeklēt visi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kavēti ir 7,6% sēžu, kas ir labākais rezultāts parlamentā.


Otrais zemākais kavēto parlamenta sēžu īpatsvars ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai! "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijai. Minētajā frakcijā darbojas 12 deputāti, kuriem kopumā Saeimas sēdes bija jāapmeklē 468 reizes. Saeimas sēdes deputātiem kavējot 46 reizes, kopumā nacionālās apvienības frakcijas deputāti kavējuši 9,8% sēžu.


Trešajā vietā ierindojas partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas deputāti. Minētajā frakcijā strādā 22 politiķi, un viņiem kopumā šī gada 11 mēnešos Saeimas sēdes būtu bijis jāapmeklē 858 reizes. Sēdes kavējot 103 reizes, kopumā "Saskaņas" deputāti nav apmeklējuši 12% sēžu.

Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijā formāli strādā 16 cilvēki, tomēr no šī gada 31.janvāra Jurim Jurašam bija liegta iespēja piedalīties Saeimas sēdēs. Tā kā Jurašs nav nolicis Saeimas deputāta mandātu, viņš šogad nav apmeklējis 35 no 39 Saeimas sēdēm, viņa kavējumiem veidojot teju pusi jo visas frakcijas deputātu kavējumiem. No kopumā 624 reizēm, ko šīs frakcijas deputāti kopumā varēja apmeklēt parlamenta sēdes, tās kavētas 79 reizes jeb 12,6% gadījumu.


Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" frakcijā strādā 13 deputāti, un viņiem kopumā būtu bijis Saeimas sēdes jāapmeklē 507 reizes. Frakcijas deputāti sēdes šī gada 11 mēnešos kopumā kavējuši 66 reizes jeb 13%.

Partiju apvienības "Jaunā vienotība" frakcijā ir astoņi deputāti. No maksimāli iespējamā Saeimas sēžu apmeklējumu skaita (312 reizes) frakcijas deputāti kopumā kavējuši 47 reizes jeb 15% no sēžu iespējamā apmeklējumu skaita.

Politiskā spēka "KPV LV" frakcijā patlaban strādā 12 deputāti. Viņiem bija iespēja kopumā Saeimas sēdes apmeklēt 468 reizes, taču 11 mēnešu laikā parlamenta sēdes kavētas 80 reizes (17%). Būtisku Saeimas sēžu kavējumu skaitu frakcijai nodrošina tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, kuram tāpat kā Jurašam ir liegtas tiesības piedalīties parlamenta sēdēs, taču deputāta mandāts nav nolikts. Viņš 11 mēnešu laikā nav apmeklējis 19 parlamenta sēdes.

Visbiežāk sēdes kavējuši Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputāti. Minētajā frakcijā strādā 10 deputāti, kuriem kopumā maksimālais sēžu apmeklējumu skaits šī gada 11 mēnešos varēja būt 390. Sēdes šajā frakcijā kopumā kavētas 85 reizes, kas ir 21,7% no maksimālā sēžu apmeklējumu skaita.

Kategorijas