Aluksniesiem.lv ARHĪVS

No šī gada pārvaldes vadītāja amata vieta būs katrā Alūksnes novada pagastā

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 2. janvāris 08:45

581

No šī gada pārvaldes vadītāja amata vieta būs katrā Alūksnes novada pagastā, paredz Alūksnes novada domes lēmums. Kā aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, pēc Alūksnes novada pašvaldības pasūtījuma SIA "Algar" pērn veica pašvaldības funkciju auditu, kā rezultātā no šī gada vairākās pašvaldības iestādēs, Administrācijas nodaļās un pagastu pārvaldēs būs strukturālas izmaiņas.


Viena no būtiskākajām izmaiņām pagastu pārvalžu struktūrā saistīta ar to, ka no šodienas katrā no Alūksnes novada 15 pagastu pārvaldēm būs vadītāja amata vieta. Alūksnes novada dome 2010.gadā nolēma 15 pagastu pārvalžu vadītāju amata vietās atstāt tikai sešas pārvalžu vadītāju amata vietas ar vienu vadītāju uz divām vai trim pārvaldēm.

Aploka uzsvēra, ka saskaņā ar Darba likumu reorganizācija nav pamats darba attiecību izbeigšanai, tādēļ pagastu pārvalžu vadītāju amata vietām tika virzītas personas, kas jau ir darba attiecībās ar pašvaldību, taču kuru amata vietas skar domes pagājušā gada 28.novembrī pieņemtais lēmums par izmaiņām pagastu pārvalžu struktūrās. Tie ir līdzšinējie pārvalžu vadītāji, kā arī teritorijas attīstības speciālisti un lietveži, kuru amata vietas no šodienas būs likvidētas. 

Vērtējot pretendentus vakantajām pārvalžu vadītāju amata vietām, tika analizēta viņu izglītība, pieredze pašvaldības darbā, kā arī papildu iegūtā izglītība.


Pārvalžu vadītāju amata vietas ieņems pieci no sešiem līdzšinējiem pārvalžu vadītājiem: Alsviķu pagastu vadīs Ingrīda Sniedze, Jaunannas pagastu - Vēsma Čugunova, Mālupes pagastu - Iveta Priede, Pededzes pagastu - Daiga Vītola, Ziemera pagastu - Iveta Vārtukapteine. Jaunalūksnes un Malienas pagastu pārvalžu vadītāja Inta Cinglere izvēlējusies neturpināt darbu pašvaldībā.

No šodienas Jaunalūksnes pagasta pārvaldi vadīs pašreizējais Mārkalnes un Pededzes pagastu pārvalžu teritorijas attīstības speciālists Viesturs Zaķis, Annas pagasta pārvaldi - līdzšinējā Annas, Jaunannas un Kalncempju pagastu pārvalžu teritorijas attīstības speciāliste Vija Zaķe, savukārt Jaunlaicenes pagasta pārvaldi - pašreizējā Jaunlaicenes, Veclaicenes un Ziemera pagasta pārvalžu teritorijas attīstības speciāliste Aiga Mūrniece.

Malienas pagasta pārvaldi vadīs līdzšinējā Malienas pagasta pārvaldes sekretāre Svetlana Prenka-Mihailova, Ilzenes pagasta pārvaldi - pašreizējā Ilzenes pagasta pārvaldes lietvede Rudīte Pehlaka, Liepnas pagasta pārvaldi - pašreizējā Liepnas pagasta pārvaldes lietvedības sekretāre Ilze Paia, Mārkalnes pagasta pārvaldi - pašreizējā Mārkalnes pagasta pārvaldes sekretāre Iveta Driņina, Zeltiņu pagasta pārvaldi - līdzšinējā Zeltiņu pagasta pārvaldes lietvede Elita Laiva, savukārt Kalncempju pagasta pārvaldi - līdzšinējā Jaunannas tautas nama vadītāja Iveta Baltā-Vanaga.


Veclaicenes pagasta pārvaldes vadītāja amatam patlaban neviens nav piekritis, tādēļ pašvaldība izsludinās pretendentu pieteikšanos šim amatam.

Domes ārkārtas sēdē, kurā lēma par pārvalžu vadītāju apstiprināšanu amatos, piedalījās desmit deputāti. Visi jaunie pārvalžu vadītāji tika iecelti amatā ar vienbalsīgu deputātu balsojumu.

Kategorijas