Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tā bija labākā nometne!

2009. gada 23. septembris 11:31

861

Jau vasaras sākumā, kopš Alūksnes „D&T” komanda piekrita uzņemt Alūksnē ikgadējo „D&T” nometni,  Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 201.kabinetā, kur parasti mitinās „D&T” alūksnieši, bija jaušams neliels uztraukums un prieka trīsas gaisā. Bija jāizdara ļoti daudz un pie tam vislabākajā kvalitātē, jo bija gaidāma pēdējā nometne - viens no pēdējiem pasākumiem, labajiem darbiem...

Strādājām no visas sirds un 17.augusta pēcpusdienā sagaidījām jau pirmos dalībniekus. Pavisam Latvijā ir septiņas „D&T” komandas: Alūksnē, Rugājos, Rīgā, Pumpuros, Vaiņodē, Dobelē un Strenčos. Latvija ir tikai viena no daudzām šī projekta dalībvalstīm.
Pēc garda launaga (par to paldies mūsu ģimnāzijas pavārītēm) pirmais komandu uzdevums bija orientēšanās pa Alūksnes skaistākajām vietām. Katrā punktā komandām bija jāveic kāds uzdevums, lai saņemtu norādes par nākamā kontrolpunkta atrašanās vietu. No Obeliska līdz Tempļa kalnam, pavisam septiņi kontrolpunkti. Uzdevumi arī nebija viegli, piemēram, vākt ziedojumus Alūksnes luterāņu baznīcas gaiļa renovācijai, uzcelt un nojaukt telti, risināt āķīgus uzdevumus un citu.
Jāatzīst, ka saņēmām negaidīti daudz komplimentu par mūsu skaisto, zaļo Alūksni! Pēc orientēšanās sekoja nometnes atklāšana Tempļa kalna virsotnē, kura bija ļoti skaista, muzikāla un emocionāla.
Nākamo dienu mēs veltījām mācībām par dažādu projektu veidiem, it īpaši par dažādiem apmaiņas projektiem jauniešiem, kā arī izstrādājām dažādas idejas nākotnei. Katrā ziņā šis pasākums bija ļoti noderīgs ikvienam no 80 dalībniekiem. Iemācījāmies daudz dažādu interesantu spēļu un vēl vairāk iepazinām cits citu.

Ikviens, kas kaut ko ir dzirdējis par „D&T”, zina, ka tie ir jaunieši, kas nodarbojas ar labdarību. Un trešā diena bija labo darbu diena. Devāmies uz 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekli, kur stādījām puķes; bērnudārzos „Sprīdītis” un „Cālis” šuvām pirkstiņlellītes un veidojām apsveikumus, krāsojām klucīšus un taisījām puzles; Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā šuvām, krāsojām, nesām mēbeles, un vēl dažnedažādi darbi ietilpa mūsu labo darbu sarakstā. Vārdu sakot, pielikām roku visur, kur lūdza mūsu palīdzību. Kamēr daļa jauniešu strādāja, citi jau sāka organizēt nākamās dienas festivālus Alūksnes bērnudārzu mazajiem apmeklētājiem. Liels paldies mūsu atbalstītājiem, kuri palīdzēja mazajiem bērniem sagādāt vēl lielāku prieku ar baloniem, saldumiem, ziepju burbuļiem un citu: SIA „Aldators”, SIA „Alta-S”, AS „SEB banka”, SIA „Zvaigzne ABC”, SIA „Donita”, SIA „Elīze” un SIA „ADREM”.

Pēc kārtīgas darbdienas devāmies skolotāju sagatavotajā nakts trasītē Pils parkā, kurš pēc lietusgāzēm bija pielijis vietām pat augstāk par potītēm, un tieši tāpēc bija tik jautri, jo mums visiem bija slapjas, dubļainas kājas, un vietās, kur pat varēja iet pa sausu ceļu, mums ierādīja citu virzienu, kur ir dubļi. Nakts vidū, slapji un nosaluši, dziedot dziesmas, devāmies uz skolu, lai nākamajā dienā varētu visu sevi veltīt mazajiem brašuļiem.

20.augustā pulksten 10.00 vienlaikus visos trijos Alūksnes bērnudārzos sākās festivāls „Mazie ķipari ziepju fabrikā”. Ieva Aizupe atzīst: „Jā, nometne deva savu daļu enerģijas, lai cīnītos tālāk. Bērnu prieks lika saprast, ka svarīgi ir tas, ko mēs darām, un ka tam ir liela nozīme. Prieks, ka mūsu darbiņš dod kādam prieku un labas izjūtas, ka vismaz tas šajos laikos spēj kādu iepriecināt.” Pa to laiku tika izdarīts vēl kāds labs darbs – pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas tika izveidota skaista un grezna puķu dobe.

Ikviens mājās devās pozitīvi uzlādēts un radošs, ideju pilns nākamajām dienām, mēnešiem.

Lai gan šī bija plānota kā pēdējā mūsu vasaras nometne, jo ziemā „D&T” Latvijā beidzas finansējums, mēs turpināsim strādāt un darīt labu gan mūsu jaunajām paaudzēm, gan mūsu vecākiem un vecvecākiem... Un alūksnieši vēl noteikti dzirdēs par savu „D&T” komandu!
Tā bija labākā nometne, kurā es jelkad esmu bijusi!

Kategorijas