Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā nokļūt dabas mājā Alūksnes pusē?

Loreta Jargane

2020. gada 3. janvāris 07:36

725

Kāds lasītājs vērsies laikrakstā vaicājot, kādēļ Veclaicenē nevar brīvi nokļūt no vienas tūrisma dabas mājas uz otru. Zemes īpašnieks šo iespēju ir liedzis, uzstādot barjeru, līdz ar to iebrauktuve nav caurbraucama.

Veclaicenes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Vārtukapteine skaidro: “Eniķu ezera dabas māja atrodas Apes novada teritorijā. Zināms, ka dabas māju projekts tapa sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada pašvaldībām, līdz ar to esam informēti par šo gadījumu un ziņojām arī Apes novada domei, lai tiktu risināts šis jautājums.

Jāteic, ka zemes īpašniekam ir tādas tiesības. Ņemot vērā laika apstākļus un to, ka uz šo dabas māju nav ceļa, tikai iebrauktuve, ļoti daudziem cilvēkiem cauri braukājot radušies bojājumi un tur vairs nav caurbraucams. Turpretī apmeklētājiem pie Palpiera ezera dabas mājas, no Jaunlaicenes puses braucot, ir ļoti laba pieeja. Lai tiktu pie dabas mājām, Alūksnes novada teritorijā Alūk­snes novada pašvaldība sakārtoja šos ceļa posmus.

Savukārt ar Apes novada domi noslēgta vienošanās tikai saistībā ar dabas māju uzkopšanu un uzturēšanu, bet ne par ceļiem. Taču, rodoties šādai situācijai,  Apes novada pašvaldībai ir jārisina šis jautājums.
Jāuzsver, ka Eniķu ezera dabas mājai pieeja nav liegta. Tie, kuri pērk apmeklējumus un vēlas apmesties tur, mēs viņus novirzām pa ceļiem, pa kuriem viņi varēs noteikti piekļūt konkrētajai teritorijai.”


Kategorijas