Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Ar kūkām, tostiem un prieku sāk svinēt Alūksnes pilsētas statusa simtgadi

Teksts un foto: Loreta Jargane

2020. gada 2. janvāris 23:30

218801

2. janvārī Alūksnes Kultūras centrā tika ieskandināts Alūksnes pilsētas simtgades gads. Alūksnes Kultūras centrā atradās teju 600 cilvēki, kas kopā svinēja šo skaisto dienu. Taču tas ir tikai sākums, jo visa gada garumā ikviens varēs svinēt!

Nākamais centrālais pasākums būs Alūksnes pilsētas svētki.  Taču 2. janvāra vakarā -  bija gan kūku parāde, gan Kultūras centra foajē atklāja alūksnietes, fotogrāfes Janas Rāgas fotogrāfiju izstādi “Manai pilsētai 100. Starp mirkļiem un vietām vienā telpā”, kas īpaši veltīta Alūksnes simtgadei un to varēs aplūkot ikviens.

Pēcāk sekoja koncerts ar pašmāju un novadnieku uzstāšanos. Pēc sirsnīgā koncerta - kūku baudīšana un dzīvespriecīgas sarunas, tosti - jo ir taču svētki!

Jāuzsver, ka Alūksnes simtgades programma visu gadu būs dzīva – to nemitīgi papildinās dažādi notikumi pilsētā un to visu laiku varēs arī papildināt par prieku pilsētai.


2. janvārī Alūksnes pilsētai aprit 100 gadi kopš tā ieguvusi pilsētas tiesības. Svētku rīkotāji vēlas šo gadu veidot sadarbībā ar darbīgiem, radošiem alūksniešiem, novadniekiem, kā arī iesaistīt ikvienu svētku atmosfēras radīšanā pilsētā. Par svētku moto izvēlēts sauklis “Sajūti gadsimtu Alūksnē!”.


Vairāk par 2. janvāri un Alūksni šajā dienā, lasi nākamajā "Alūksnes un Malienas Ziņas" numurā!

Kategorijas