Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes pilsētas bibliotēkā aicinā uz tikšanos ar pasaules apceļotāju Pēteri Strubergu

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 4. janvāris 08:54

67

9.janvārī pulksten 12:00 Alūksnes pilsētas bibliotēka aicina uz tikšanos ar pasaules apceļotāju un grāmatu autoru Pēteri Strubergu!

Pēteris Strubergs ir Pasaules latviešu klaidoņu brālības vadītājs, aktīvs ceļotājs un pasaules izzinātājs, apceļotas vairāk nekā 80 valstis un pabūts pilnīgi visos kontinentos. Aizrautīgais pasaules apceļotājs regulāri publicē savus ceļojumu aprakstus laikrakstā "Mājas Viesis" un citos preses izdevumos, sarakstījis vairākas ceļojumu aprakstu grāmatas.

 ”Ja pasaules karti noklātu ar atzīmēm vietās, kur esmu pabijis, brīvu vietu nebūtu daudz. Ceļošana man sagādā prieku un papildina zināšanas par svešzemju cilvēku ikdienas dzīvi, reliģiju, vērtībām. Mani interesē daudzveidīgas dabas izpausmes, apceļoto valstu vēsture un unikālā katras nācijas kultūra. Naudai, manuprāt, nav lielas nozīmes, svarīgi ir pilnvērtīgi dzīvot”, Pēteris Strubergs aizrautīgi stāsta par savu vaļasprieku.
 Interesanta sadarbība Pēterim Strubergam veidojusies ar mums visiem pazīstamo profesoru, gastroenterologu Anatoliju Danilānu, 2016.gadā iznākusi grāmata “Anatolijs Danilāns. Dakteris ar atvērtu sirdi ”, bet 2019.gada nogalē iznākusi P.Struberga un A.Danilāna kopīgā grāmata “Dakteri un šamaņi”, kas veidota kā dialogs par zinātnisko medicīnu un tautas dziedniecību (tikšanās laikā grāmatu varēs iegādāties un saņemt P.Struberga autogrāfu).

Kategorijas