Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Futbolistiem īpaša sezona

Didzis Bauers

2020. gada 6. janvāris 14:42

583

Alūksnē futbols vienmēr bijis ļoti populārs, bijuši pacēluma brīži un kritieni, bet, pateicoties entuziastiem, futbola dzīve mūsu pilsētā nav apstājusies un, pateicoties viņu un treneru darbam, lēnām attīstās.
Šoreiz ieskats Alūksnes pieaugušo futbolistu šīgada rezultātos vai stāsts par to, kā parastiem čaļiem, kuriem futbols ir sirdslieta un aktīva brīvā laika pavadīšana, veicās futbola laukumos.

Spēlē pārsvarā alūksnieši
Šogad Alūksnes futbola komanda (konkrēta komandas nosaukuma nav bijis, bet tajā vienmēr ir vārds “Alūksne”, kuru futbolisti ar lepnumu pārstāv – D. B. ) ir piedalījusies vairākās - gan telpu futbola, gan arī minifutbola sacensībās. Komandas sastāvā pārsvarā ir alūksnieši, dažāda vecuma futbolisti, sākot no 18 gadiem un beidzot virs 40, bet pārsvarā tie ir vieni un tie paši futbolisti, kuri startē dažādos turnīros. Kā tradīcija komandai ir Balvu novada telpu futbola čempionāts, kurā tā  piedalās jau ilgāk nekā piecus gadus, un arī pašlaik tā ir šī čempionāta dalībniece. 2018./2019. gada Balvu novada telpu futbola čempionātā, kas noslēdzās februārī, deviņu komandu konkurencē komanda izcīnīja godpilno 2. vietu. Čempionāta rezultatīvākā spēlētāja balvu saņēma Ģirts Vaskis, un komandas labākā spēlētāja balva tika Valdim Locānam.  

Plūc uzvarētāju laurus
“Kad futbolistiem noslēdzas ziemas sezona, pirmās sacensības, kurās futbolisti uzsāk vasaras sezonu, ir Alūksnes Pilssalas stadionā, kur ik pavasari notiek minifutbola čempionāts Pavasara Kauss.
Vasaras sezonā viens no čempionātiem, kurā piedalās Alūksnes futbola komanda, ir Ziemeļaustrumu reģiona minifutbola čempionāts 7 pret 7.  Šī čempionāta uzvarētājiem tiek tas gods rudenī doties uz Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēto un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīto Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīru, kurā piedalīsies sešas labākās Latvijas reģionu komandas.
Šogad Ziemeļaustrumu čempionātā uzvarētāju laurus plūca Alūksnes futbolisti un ieguva tiesības pirmo reizi doties uz Rīgu piedalīties finālturnīrā,” stāsta Uldis Locāns.
Ziemeļaustrumu turnīra nominācijas:
labākais komandā Juris Valgums,
rezultatīvākais Ģirts Vaskis,
labākais vārtsargs Edgars Zvejnieks. 

Spraigs fināls

Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīrā, kurā piedalījās sešas labākās Latvijas reģionu komandas, Latvijas galvaspilsētu sacensībās pārstāvēja FC “Petrow” vienība, Latgales reģionu prezentēja “Kalupe/Daugavpils novads”, bet Kurzemi – “Z/S Arvo”. Vidzemi pārstāvēja Valmieras SK “Spēks”, savukārt Zemgales reģiona godu aizstāvēja FK “Ozolinieki”, un Ziemeļaustrumu reģiona godu - “KS Alūksne”.
“Finālturnīrā sešas dalībnieces tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim komandām katrā un aizvadīja grupu turnīra etapu, pēc kura pa divām labākajām vienībām pusfinālos turpināja cīņu par čempiona titulu, kamēr trešo vietu ieguvējas savstarpējā mačā sadalīja divas noslēdzošās vietas turnīrā,” atceras U. Locāns.

Amatieru turnīrā 4. vieta
A apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja FC “Petrow”, pārspējot Latgales reģionu pārstāvošo Daugavpils novada “Kalupe” vienību (2:0), kā arī cīnoties neizšķirti ar Ziemeļaustrumu čempioni KS “Alūksne” (0:0). Abu pārējo vienību tikšanās beidzās neizšķirti (1:1), līdz ar to ceļazīmi uz pusfinālu nopelnīja alūksnieši.
“B grupā savu pārākumu pār konkurentiem nodemonstrēja valmierieši, sarūgtinot gan Zemgales spēcīgāko FK “Ozolnieki” (2:1), gan uzveicot kurzemniekus “Z/S Arvo” no Kandavas (2:0), kamēr otru vakanci pusfinālam izcīnīja FK “Ozolnieki”, pārspējot Kandavas komandu – 1:0. Pusfinālā tikāmies ar Valmieras SK “Spēks”, kur piedzīvojām zaudējumu ar 0:2. Cīņā par trešo vietu piekāpāmies arī FK “Ozolinieki” un Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīru noslēdzām 4. vietā,” stāsta  U. Locāns.

Viss turpinās
Komandas turpmākie plāni ir sekmīgi nospēlēt Balvu novada iesāktajā telpu futbola čempionātā un, protams, dot ziņu Latvijā, ka Alūksnē čaļi arī spēlē futbolu, piedaloties dažādos turnīros.
Aleksandrs Vergazovs komandas vārdā saka lielu paldies Kājnieku skolas vadībai un Alūksnes novada pašvaldībai par atbalstu futbola komandai un iespēju piedalīties tāda mēroga sacensībās, un novēl laikraksta lasītājiem un atbalstītājiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

foto: no personīgā albuma

Kategorijas