Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes bibliotēka aicina uz tikšanos ar literatūrzinātnieci, valodnieci, profesori Janīnas Kursītes-Pakules

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 11. janvāris 08:34

77

17.janvārī plkst. 12:00 Alūksnes pilsētas bibliotēkā visus interesentus aicina uz sarunu ar profesori, literatūrzinātnieci, valodnieci, publicisti, rakstnieci, politiķi Janīnu Kursīti – Pakuli.

 Literatūrzinātnieces, valodnieces, profesores Janīnas Kursītes-Pakules katras grāmatas iznākšana ir spilgts notikums latviešu grāmatniecībā un pierādījums tam, ka zinātne un pētniecība spēj būt ne tikai noderīga un informatīva, bet arī neticami aizraujoša.

Viņa ir vairāku latviešu filoloģijai un latviskajai dzīvesziņai veltītu grāmatu autore- “Dainu kodekss”, “Zīmju valoda: latviešu žesti”, “Latvieša māja”, “Tautlietu vārdene”, “Virtuves vārdene”, “Laikazīmes dzejā”, “Latviešu folklora mītu spogulī”, “Neakadēmiskā latviešu valodas vārdnīca jeb Novadu vārdene” u.c.  Savās grāmatās viņa atklāj latviešiem raksturīgo, mūsu tradīcijas, kas pārmantotas, par apstākļiem, kas ietekmē identitātes pastāvēšanu, par ķermeņa valodu, kurā iekodēta tautiskā piederība, par latviešiem Latvijā un citās zemēs, par spēka avotiem latviskuma uzturēšanā, atklāj, kur slēpjas mūsu tautas spēks un kas veido mūsu identitāti.
 

Tikšanās norit Alūksnes pilsētas bibliotēkas VKKF atbalstītā projekta “Galvenajā lomā- rakstnieks” ietvaros.

Kategorijas