Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veclaicenē startē starptautiskas izturības sacīkstes

Teksts un foto: Sandra Apine

2020. gada 12. janvāris 06:47

22856

11. janvārī ar vēl nebijušu notikumu var lepoties Veclaicene. Te startēja starptautiskas Ziemas vidus 24 stundu izturības ultra sacīkstes “Taliharja vanakuri” (latviski - “Ziemas vidus Nelabais”), kuras organizē Igaunijas aktīvisti.

Igaunijā sacīkstes organizē jau trešo gadu, savukārt to izcelsme meklējama Kanādā. Arī šajās sacīkstēs startēja Igaunijas, Latvijas, Somijas, Beļģijas sportisti atzīstot mūspuses dabu par piemērotu izturības skrējieniem un braucieniem, kas populāri visā pasaulē.

“Lepojamies, ka par sacīkšu starta vietu izvēlēta Latvijas pierobeža, Korneti, šīs sacīkstes noteikti radīs lielāku atpazīstamību mūspusei,” teica Veclaicenes pagasta gids Jānis Prangels, kurš iesaistīts pasākuma organizēšanā Latvijas pusē.

Sacīkstes ir līdzīgas Latvijas taku skrējienam “Stirnu buks”, bet tajās var startēt ne tikai skriešus, bet arī uz velosipēdiem un uz slēpēm, ja atļauj laikapstākļi. Šo sacīkšu starts bija Veclaicenes pagasta Kornetos, tālāk maršruts veda uz vietējo skatu torni, turpinājās Pagananamaa zemēs, pārejot uz Igauniju un turpinoties tur. Kopumā skrējējiem un velosipēdistiem bija jāveic 101 distances kilometrs 24 stundu laikā.

Vairāk par šo starptautisko pasākumu – nākamajās “Alūksnes un Malienas Ziņās.”

Kategorijas