Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novadā likvidēs bērnu sociālās aprūpes centru "Gaujiena"

"Alūksniešiem.lv"

2020. gada 16. janvāris 16:24

1695

Kā portāls "Alūksniešiem.lv" uzzināja no aģentūras LETA. No šā gada 30.jūnija tiks likvidēta Apes novada domes iestāde "Bērnu sociālās aprūpes centrs "Gaujiena"", liecina Apes novada domes sēdes lēmums.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Apes novada domes izglītības darba atbalsta speciāliste Gunta Ļuļe, šāds lēmums pieņemts, jo samazinās pieprasījums pēc Bērnu sociālās aprūpes centra "Gaujiena" pakalpojumiem. Patlaban šajā iestādē uzturas vien desmit bērni, no kuriem tikai divi ir Apes novada iedzīvotāji, bet pārējie bērni "Gaujienā" tiek ievietoti pēc krīzes situācijas ģimenē no dažādiem Latvijas novadiem.

Viens no novada jauniešiem drīz sasniegs 18 gadu vecumu, un pašvaldība patlaban risina jautājumu, lai viņš pēc "Gaujienas" likvidācijas varētu sākt patstāvīgas dzīves gaitas, savukārt otram bērnam tiek meklēta audžuģimene vai aizbildnis.

Domes lēmumā noteikts, ka Apes novada domes izpilddirektoram Viesturam Dandenam jāizveido iestādes likvidācijas komisija un jāorganizē visas nepieciešamās darbības lēmuma izpildei. Savukārt iestādes vadītājai uzdots līdz 1.februārim brīdināt darbiniekus par iestādes likvidāciju un par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, kā arī informēt attiecīgās pašvaldības, no kuru administratīvajām teritorijām iestādē uzturas bērni, par tās likvidāciju.

Iestādes vadītāju Vitu Andersoni no amata atbrīvos ar 30.jūniju.

Kategorijas