Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rīkos snovborda šovu

Līga Vīksna

2009. gada 22. septembris 13:17

1197

Trim aktīviem alūksniešiem – Oskaram Keomeģim, Ojāram Rotbergam un Raimondam Levicam – ir liela apņēmība nākamā gada sākumā Alūksnes Tempļakalnā organizēt snovborda šovu, tādējādi atjaunojot šā pasākuma tradīciju un sarūpējot alūksniešiem jauku notikumu.

Iecere tam radusies jau pērn ziemā, pastaigājoties pa Tempļakalna apkārtni. “Agrāk Alūksnē notika Tempļakalna kauss snovbordā un frīstailā, ko rīkoja Alūksnes pilsētas dome. Vēlamies, lai šāds pasākums atdzimtu, tādēļ esam uzņēmušies iniciatīvu tā rīkošanā. Esam jau bijuši Alūksnes novada pašvaldībā, kas izteikusi atbalstu mūsu idejai. Vēlamies jau laikus iedzīvotājiem pastāstīt par savu ideju un rosināt atsaukties sponsorus. Sponsoru ziedotie līdzekļi mums lieti noderētu, lai segtu pasākuma rīkošanas izmaksas. Mēs būsim ļoti priecīgi, ja pašmāju uzņēmēji izrādīs kaut nelielu atbalstu,” stāsta alūksnieši.

Viņi visi ļoti vēlas, lai Alūksnē notiktu pēc iespējas daudzveidīgāki pasākumi. “Mēs visi fanojam par snovbordu, mums ir kontakti ar Latvijas snovbordistiem, tādēļ pasākuma dalībnieku netrūktu. Oskars pats brauc ar snovborda dēli vairākus gadus un labprāt piedalītos arī sacensībās Alūksnē. Pie mājām viņam ir izveidots neliels snovparks, kur viņš kopā ar draugiem ziemās trenējas, atstrādā trikus. Zinām, ka Alūksnē ir vēl vairāki snovbordisti, kas priecātos par iespēju parādīt sevi pašu mājās,” saka R.Levics.

Pasākuma norisei puišiem jau ir izstrādāts plāns – viesos tiktu aicināti labākie Latvijas snovbordisti. “Pasākums iecerēts februāra sākumā. Tempļakalns izvēlēts tādēļ, ka mums pašiem tā ir ļoti iemīļota vieta. Mums jau ir pieredze līdzīgu pasākumu rīkošanā, tikai ne tik plašā mērogā, kā iecerēts šoreiz,” stāsta Raimonds.

“Skatītājiem vēlamies sarūpēt īstu šovu! Ja šis pasākums izdotos, mēs labprāt turpinātu tā rīkošanu arī nākamajos gados. Šopavasar internetā “Alūksnes Ziņu” portālā “aluksniesiem.lv” veicu aptauju, lai izzinātu cilvēku domas: vēlas viņi šādu pasākumu vai nē. Atsaucība bija liela – guvām apstiprinājumu savai iecerei. Visi, kas vēlētos atbalstīt mūsu ieceri, aicināti sazināties ar mums elektroniski: sos92@inbox.lv,” saka Oskars.

O.Rotbergs piebilst – lai arī Alūksne ir tālu no galvaspilsētas un pierobežā, tas nevar būt par traucēkli sarīkot šeit jauku pasākumu. “Ziemās šeit maz kas notiek, bet vajag kaut ko aktīvu arī ziemas periodā. Mēs ticam, ka viss izdosies!” viņš saka.

Kategorijas