Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Laukums Alūksnē nav paredzēts tirgus vajadzībām

Aivita Lizdika

2020. gada 22. janvāris 09:04

1931

Alūksnieši ielāgojuši, ka Zaļais tirdziņš nu jau atkal ir atpakaļ uz Dārza ielas posmā no Helēnas līdz Tirgotāju ielai, bet rokdarbnieki un citi mājražotāji, lai nelabvēlīgi laikapstākļi nesabojātu viņu preci, izmanto arī veikala “Lauku labumi” Dārza ielā 8 telpas.

Kā skaista servīze plauktā
Taču laikraksta lasītāji lūdz redakcijai skaidrot, kādēļ Zaļais tirdziņš, lai nebūtu jāspiežas tirgotājiem un pircējiem, tagad nevar izvietoties arī uz pārbūvētā administratīvās ēkas laukuma, kā arī Tirgotāju ielas posmā virzienā no Dārza ielas krustojuma uz Latgales ielu.
“Administratīvās ēkas laukums ir pārbūvēts, transportam stāvvietas tur vairs nav paredzētas, kādēļ sestdienās, kas ir laiks, kad novada pašvaldībai un valsts iestādēm, kas atrodas administratīvajā ēkā, ir brīvdiena, tur nevarētu notikt tirdziņi? Domāju, ka arī šis laukums ir domāts alūksniešiem, pilsētas iedzīvotājiem lietošanai ikdienā, ne tikai skaistiem svētku pasākumiem,” jautā lasītāja, kura savu vārdu laikraksta slejās izpaust nevēlas. Kāda cita lasītāja, kas ir vienisprātis, šo situāciju salīdzina ar jaunu servīzi, kas nopirkta un netiek lietota, bet taupot nolikta plauktā skaistumam.

Gatavi paplašināties

Zaļo tirdziņu organizatore SIA “Itaki” valdes priekšsēdētāja Gundega Andersone arī ir par to, lai turpmāk tirdziņi varētu izvietoties ne tikai Dārza ielā, bet plašākā teritorijā, kas ietvertu arī administratīvās ēkas laukumu. “Par šo iespēju jau esmu interesējusies pašvaldībā, jo laukums tagad ir sakārtots, un tas ir gana plašs, lai to tagad regulāri izmantotu arī pirkt un pārdot gribētāji. Lai tirdziņi Alūksnē varētu notikt, mums vispirms nepieciešami trīs nosacījumi –  elektrības pieslēgums, iespēja tirgoties uz ielas/telpās un izmantot tualeti. Šis apvidus ir ideāli piemērots šiem nosacījumiem, tādēļ vērsos pašvaldībā ar lūgumu atļaut tirdzniecību arī uz jaunā laukuma,” diskutējot par šo lasītāju jautājumu, saka G. Andersone.
Iepriekš minētajā Tirgotāju ielas posmā visa tā gan neesot, bet administratīvās ēkas laukums ir ideāli šim nolūkam piemērots. Viņa arī atminas, ka pirms laukuma remonta tirdziņi patiesi bija arī uz tā izvietoti, un tas tika pozicionēts kā pašvaldības atbalsts uzņēmējdarbībai un mājražotāju kustībai. “Ļoti ceram, ka pašvaldība tomēr pārspriedīs šo jautājumu un radīs iespēju laukumu atvērt tirdziņiem sestdienās,” cerīgi saka G. Andersone.

Iespējas vēl varēs apspriest

Lai aizlieguma iemeslus skaidrotu, vērsos pie Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa. “Jau sākotnēji pašvaldībā tika nolemts, ka pēc remonta uz administratīvās ēkas laukuma tirdzniecību vairs neorganizēs. Šim nolūkam var izmantot blakus esošo Dārza ielu, tajā brīdī slēdzot to satiksmei nepieciešamajā garumā. Laukums nav paredzēts tirgus vajadzībām. Tajā pašā laikā tukšs stāv SIA “Alta S” piederošais lielais tirgus paviljons, kur tirdziņi notika vasarā,” skaidro A. Dukulis. Viņš arī norāda, ka remontdarbi laukumā ir pabeigti, bet apzaļumošanu turpinās pavasarī. “Kad tas viss būs pabeigts, varam sarunu par Zaļā tirdziņa atrašanās vietu ar organizatoriem turpināt, jo viennozīmīgi – Zaļajam tirdziņam Alūksnē jābūt!” teic A. Dukulis.


Kategorijas